De mâine, românii pot aplica la programul prin care pot primi 20.000 de lei de la Guvern. Ministerul Mediului semnează mâine contractul de finanțare, în urma căruia se vor elibera banii. Guvernul eliberează luni banii pentru programul de instalare a panourilor fotovoltaice subvenţionate. Luni se va semna contractul de finanțare aferent Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice subvenționate cu 20.000 de lei, se arată în articolul Capital.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Rompetrol s-a înscris la o licitație de nouă miliarde de lei lansată de Petrom. OMV Petrom, cel mai mare jucător pe piața energiei din România, a lansat acum două luni o licitație de până la 9,076 miliarde lei (1,91 miliarde euro), fără TVA, care vizează achiziția de servicii privind industria petrolului și a gazului pentru mai multe zone de producție din România. Printre ofertanții care s-au înscris la o megalicitație organizată de Petrom pentru achiziția de servicii pentru toate câmpurile sale de producție din România este și un consorțiu condus de Rominserv, care face parte din Grupul Rompetrol, competitor al Petrom pe piața de rafinare și distribuție a carburanților, scrie Economica.

Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au convenit principiile unui acord comercial. Președintele american Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au convenit la summitul G7 din Franța principiile unui acord comercial care va fi probabil semnat luna viitoare la New York. Reprezentantul pentru Comerț al Statelor Unite, Robert Lighthizer, a declarat că acordul, care se referă la agricultură, tarife industriale și comerțul din sectorul digital, va deschide piețele pentru bunuri în valoare de peste 7 miliarde de dolari, relatează Profit.ro.

Ce „primă de pensie“ vor lua primarii lunar: exemple de calcul pentru câţiva aleşi. Ministerul Dezvoltării a elaborat şi supus dezbaterii publice un proiect privind metodologia care stabileşte ce indemnizaţii lunare vor avea, pe lângă pensie, actualii edili şi şefi ai consiliilor judeţene. Astfel, Nicolae Robu, primarul Timişoarei, care are în prezent un venit lunar de 6.736 de lei, va încasa suplimentar, când va ieşi la pensie, suma de 1.296 de lei. Emil Boc, primar al municipiului Cluj Napoca din anul 2004, cu o mică întrerupere când a fost premier, are în prezent un venit lunar de 12.520 de lei. Asta înseamnă că, la momentul pensionării, va putea încasa lunar, pe lângă pensie, suma de 7.211,52 lei, conform Adevărul.

Competitivitatea în regiune: Indicatorii economici ai României față de celelalte state. România nu își fructifică potențialul de creștere al competitivității în raport cu celelalte țări din Europa Centrală și de Est, din cauza dezechilibrelor interne și externe, accentuate de politicile oficiale. În schimb, stimularea consumului a sporit deficitul balanței de plăți externe (contul curent) de la 3,2% din PIB în 2017 la 4,5% în 2018, potrivit statisticilor oficiale, după o creștere de 57% anul trecut. Ponderea exporturilor în PIB este de asemenea cea mai mică din regiune, iar prognozele sunt tot mai pesimiste, notează Curs de guvernare.

Autostradă construită în valuri. Circulația rutieră pe cei 22 de kilometri ai lotului 4 de pe Autostrada Lugoj-Deva a fost deschisă la 14 august. Dar o porțiune de 21 de kilometri din aceeași autostradă Lugoj - Deva nu a fost recepționată de CNAIR, pentru că are probleme: a fost construită în valuri. Compania de Autostrăzi a dat firmei constructoare termen de două luni și jumătate să repare lucrurile. Inspecția ulterioară va da verdictul dacă bucata de șosea rapidă poate fi deschisă circulației între Coșevița-Timiș și Ilia-Hunedoara, scrie Digi24.

Cat de bogat era Warren Buffett la varsta ta? Warren Buffett este cunoscut drept unul dintre cei mai bogati investitori din lume, cu o valoare neta care pare sa sporeasca in fiecare zi. O mare parte din uriasa sa avere a fost realizata dupa varsta de 52 de ani. La 21 de ani, avutia sa neta era de doar 20.000 de dolari. Cu toate acestea, dupa ce a continuat sa trimita idei de investitii catre Graham, legendarul investitor s-a convins si l-a angajat pe Warren Buffett cativa ani mai tarziu pentru un salariu anual de 12.000 de dolari, potrivit Wall-street.