Florin Cîțu: Teodorovici vă bagă la pușcarie dacă nu va plătiți taxele. Florin Cîțu a anunțat că va prezenta, săptămâna viitoare, dovezi despre „ilegalități” care ar fi fost comise de Eugen Teodorovici. Liderul senatorilor PNL îi transmite ministrul de Finanțe că va ajunge lângă Liviu Dragnea, însă nu pentru că nu și-a plătit taxele către stat. Liberalul reamintește ce spunea Eugen Teodorovici de dările pe care le are de plătit către stat, scrie Digi24.

Business reportFoto: Colaj foto

Antreprenorii plătesc mii de euro ca să învețe de la străini cum să își dezvolte afacerile. Un nou concept începe să fie tot mai la modă și pentru antreprenorii români: cel al taberelor de afaceri. Întreprinzătorii merg în diferite țări, unde se întâlnesc cu alți oameni de afaceri care le arată cum reușesc ei să facă profit. În acest fel, pot găsi idei de succes pe care să le implementeze acasă. Dan Buturugă are 66 de ani şi este proprietarul unei fabrici de bere în Rădăuţi, judeţul Suceava. La începutul anului a mers în Georgia, într-o tabără pentru afaceri, numită şi bootcamp, potrivit Știrile Pro Tv.

Acţiunile saudite au scăzut puternic după atacurile cu drone împotriva industriei petrolului din Arabia Saudită. Acţiunile saudite au scăzut puternic, duminică, în urma atacurilor cu drone împotriva a două unităţi majore de producţie a petrolului din Arabia Saudită, care au întrerupt peste jumătate din producţia de ţiţei a ţării. Declinul accentuat al acţiunilor consemnat duminică a extins o serie de pierderi înregistrate de acestea în ultimele săptămâni, declanşată de evaluările ridicate, preţurile scăzute ale petrolului şi îngrijorările legate de perspectiva economică, conform Adevărul.

96% dintre familiile din România au locuințele în proprietate. Peste 37% au obținut locuința în perioada 1981-2000. Circa 96% dintre familiile din România ocupau, în 2018, locuința în calitate de proprietar, iar ponderea familiilor chiriașe era mai mare cu 1,9 puncte procentuale în mediul urban față de cel rural, conform "Anchetei asupra calității vieții", realizate de Institutul Național de Statistică. Din distribuția gospodăriilor după numărul de camere al locuinței principale, s-a constatat că mai mult de jumătate trăiesc în locuințe cu 3-5 camere (54,4%), notează Profit.ro.

Un nou lanț de magazine tocmai a venit în România. Brandul de fashion Marc O’Polo, prezent în peste 2.000 de magazine din 39 de ţări, a dechis joi primul magazin mono-brand din România, în cadrul centrului comercial Bucureşti Mall din Capitală, conform unui comunicat al companiei. Marc O’Polo este comercializat în cadrul magazinelor Peek & Cloppenburg, iar intrarea directă printr-un magazin mono-brand „reprezintă un vot de încredere pentru piaţa locală de retail”, scrie Capital.ro.

Cum ratează România șansa de a deveni hub regional pe piața gazelor naturale: TAP se mișcă mai repede decât BRUA. Șansele României de găzdui un hub regional pe piața gazelor naturale sunt pe cale să fie compromise, atâtea cât mai erau, căci resursele din regiunea caspică ar putea ajunge în Europa mai devreme pe alt traseu decât prin RomâniaMai mult, exploatarea celui mai mare zăcământ din Marea Neagră nu mai are un orizont previzibil, iar gazoductul TurkStream are din nou șanse să aducă livrările Gazprom din Turcia în Ungaria, care de asemenea își propune să aibă un hub pe gaze, se arată în articolul Curs de Guvernare.

Povestea complexului fortificat de lux pentru expați din Kabul unde talibanii au ucis un operativ al Ambasadei României în Afganistan. Cine este patronul. Foarte recent, la complexul Green Village din Kabul, un operativ al misiunii diplomatice a României în Afganistan a fost ucis, iar altul a fost rănit grav, într-un atac terorist revendicat de talibani. Ambasada României a fost distrusă în proporție de 80%. În total, în urma atacului, și-au pierdut viața 16 persoane, iar alte 119 au fost rănite. Nu a fost nici pe departe singurul atac de acest tip de la înființarea complexului care, pe lângă sedii de ambasade, ONG-uri, instituții și companii internaționale, în special contractori militari ai SUA și NATO și firme de securitate, găzduiește spații de cazare de lux destinate expaților din Kabul, potrivit Profit.ro.