Dupa indelungi asteptari, Renault va prezenta, in sfarsit, cu ocazia Salonului de la Geneva, versiunea Koleos de serie, primul crossover cu design realizat de Renault, dezvoltat tehnic de Nissan si produs de fabrica Renault Samsung Motors din Busan, Coreea de Sud.

Pe 5 noiembrie 2007, fabrica de la Busan a inceput productia modelului QM5, versiunea coreeana a noului Renault Koleos, in Europa acesta urmand sa fie disponibil abia din iunie 2008. Koleos este primul model Renault cu tractiune integrala sau, mai bine spus, este primul SUV compact care poarta sigla constructorului francez.

Tractiunea, in conditii normale de rulare, este pe puntea anterioara, insa cand situatia o impune, pana la 50% din cuplu este transferat catre rotile din spate. Sistemul de ultima generatie 4x4-I a fost dezvoltat de Nissan, la noul X-Trail, pentru a optimiza tractiunea in functie de suprafata de rulare.

Renault Koleos va avea doua tipuri de motorizare. Ultima generatie 2.0 dCi (diesel common rail cu injectoare piezoelectrice si injectie la 1.600 bari) este disponibila in doua versiuni de putere, cu 150 sau 175 CP, respectiv cu un cuplu maxim de 320 sau 360 Nm. Motorul este deja folosit de Alianta Renault-Nissan, la Renault Megane si Nissan Qashqai si X-Trail.

Autonews.ro