România, într-un top 5 al țărilor care trebuie vizitate. Care este efectul negativ. România este în primele cinci țări din lume care trebuie vizitate anul viitor, alături de Statele Unite, Spania, Thailanda şi Australia. Recomandarea vine de la Airbnb, site-ul unde turiștii găsesc milioane de apartamente de închiriat în toată lumea. Estimările Airbnb arată că peste 12 luni numărul rezervărilor va crește cu 300 la sută față de acest moment. Potrivit statisticilor, nemţii, francezii şi israelienii ne vizitează cel mai des. Biletele de avion spre țara noastră sunt foarte ieftine. Capitala atrage cei mai mulți vizitatori din străinătate, dar Moldova îi face concurență tot mai aprigă, relatează Dig24.

BusinessFoto: Colaj foto

Statistica: în august clujenii au avut cele mai mari salarii după București, numărul salariaților crește cu 5.500 într-un an. Salariile din Cluj rămân cele mai mari din provincie, conform celor mai recente raportări ale Direcției de Statistică, publicate azi. E vorba de salarii medii brute de 5.555 lei și nete de 3.440 lei în luna august, conform celor mai recente raportări. Sunt cele mai mari salarii după București, precizează Direcția Județeană de Statistică Cluj, care adaugă că efectivul salariaţilor din judeţul Cluj, la sfârşitul lunii august, crescuse cu aproape 5.500 de persoane într-un an, la 250.176, se arată în articolul Actual de Cluj.

Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood. Mașina propriu-zisă nu a avut prea multe secrete, din punct de vedere al designului, deoarece imagini mai mult sau mai puțin explcite ale acestui model au fost publicate în ultima perioadă. Informațiile oficiale au adus, însă, noutăți privind tehnologia prezentă pe noul Golf. Vor fi cinci motoare hibride în oferta noului Golf și, de asemenea, va avea premiera sistemul pe 48 de volți, cu baterie Li-Ion, combinat cu motoare TSI, cu numele eTSI. Acestea vor fi declinate în trei versiuni de putere, de 110, 130 și 150 CP. Alte două motoare vor fi plug-in hibrid, de 204 CP și 245 CP (versiunea GTE), potrivit Profit.ro.

Programul de gvernare PNL: dispar 140 de kilometri de autostradă în construcţie şi lansaţi la licitaţii Programul de guvernare al PNL omite proiecte pentru construirea a 140 kilometri de autostradă, estimate la 5,57 miliarde de lei, aflate deja în diferite faze de derulare. ECONOMICA.NET a constituit lista kilometrilor de şosea de mare viteză, aflaţi în construcţie şi lansaţi la licitaţii, care nu au fost incluşi în planurile partidului ce vrea să vină la Palatul Victoria. PNL propune realizarea A1 Sibiu – Piteşti, A8 Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni şi Inel Bucureşti (A0). Totodată, din listele cu proiectele propuse de PNL mai lipsesc 55 de kilometri din Autostrada Transilvania, cuprinşi între Nădăşelu şi Suplau de Barcău, care au fost deja lansaţi la licitaţii pentru construcţie, notează Economica.net.

România rămâne o ţară atractivă pentru investitorii străini. Giganții internaționali care au angajat mii de români în acest an. Investiţiile străine directe au crescut cu 30%, faţă de 2018, spun specialiştii. Pe de altă parte, primim şi avertismente, din partea giganţilor industriali, nemulţumiţi de cooperarea cu autorităţile de aici. La Iaşi, firma britanică Delphi Technologies este cel mai mare angajator din judeţ. Peste 3.200 de salariaţi lucrează în fabrica din comuna Miroslava, unde se produc piese şi accesorii pentru autoturisme. Anul acesta, compania a angajat aici 120 de persoane după ce a închis-o pe cea din Sudbury, Marea Britanie, şi a mutat producţia lângă Iaşi. Şi în judeţul Dâmboviţa, la Ulmi, cu o investiţie de 150 de milioane de euro, Arctic a deschis cea mai mare fabrică de maşini de spălat din Europa continentala, relatează inCont.

Touroperator: Cererile românilor pentru vacanțele de Crăciun și Revelion au crescut. Cererile românilor pentru vacanțele de Crăciun și Revelion au crescut cu 45%, comparativ cu 2018, iar printre destinațiile de plajă căutate de turiști pentru acest sfârșit de an sunt Republica Dominicană, Cuba, Mauritius, Maldive și Indonezia, arată datele touroperatorului Eturia, care precizează că, de Revelion, tariful pentru un sejur la plaja în Mauritius și Seychelles pornește de la 2.750 euro/persoană, cu toate taxele. Astfel, numărul de cereri primite primite de către Eturia pentru vacanțele de iarnă a crescut cu aproximativ 45%, față de anul precedent, scrie Profit.ro.

Probleme mari pentru Nissan în Europa! Va vinde din fabrici? Reacţia companiei. Nissan Motor, partenerul de alianţă al Renault, ia în considerare vânzarea a două dintre fabricile sale din Europa, deoarece producătorul auto nipon se confruntă cu un declin al vânzărilor în regiune şi investeşte masiv în vehicule electrice. Vânzările de autoturisme Nissan au înregistrat în septembrie un declin de 7% în Europa, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a scăzut la 2,6%, de la 3,2% în perioada similară, notează Capital.ro.