Metroul din Drumul Taberei va fi gata abia în vara lui 2020. Locuitorii din Drumul Taberei vor putea circula cu metroul abia din vara anului 2020, acesta fiind noul termen înaintat de autorități pentru finalizarea lucrărilor. Mariana Miclăuş, noul director general al companiei de stat, a declarat că lucrările la Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor vor fi finalizate la finele primului semestru al anului 2020. Guvernul PSD promitea că aceasta va fi deschisă la finele acestui an, însă presa a arătat că acest lucru nu este posibil, relatează Libertatea.

Business reportFoto: Colaj foto

Rompetrol Rafinare a raportat pierderi de 26,9 milioane dolari în primele nouă luni ale anului. Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a raportat pierderi de 26,9 milioane dolari în primele nouă luni ale anului, rezultat puternic afectat de volatilitatea pieţei de profil, de la un profit net de 33,29 milioane dolari în perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat. Compania a înregistrat în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri brută de peste 3,9 miliarde dolari, în scădere cu 6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, notează Adevărul.

Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță. Anunțul făcut de ministrul Economiei. Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat, joi, la deschiderea Târgului de Turism al României, că Guvernul nu are intenţia de a anula voucherele de vacanţă. Întrebat de jurnalişti care este părerea sa despre turismul din ţara noastră, Virgil Popescu a avertizat că infrastructura din România este o problemă pentru acest sector şi că nu am avut parte de promovare suficientă. Ministrul de resort a mai anunţat că prima măsură pe care o are în vedere este reorganizarea ministerului turismului, care va avea un departament special condus de un secretar de stat, conform Digi24.

Studiourile locale dezvoltatoare de jocuri video - afaceri de peste 188 milioane dolari. Cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri video locale a înregistrat o creștere de 19,2%, în 2018 față de 2017, ajungând la 188,5 milioane de dolari, arată raportul industriei realizat de Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA - Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România). În prezent, în România, sunt active peste 100 de studiouri de game development care numără peste 6.000 de angajați, dintre care peste 77% se află în București, iar restul își desfășoară activitatea în marile centre universitare precum Cluj și Timișoara și în orașe precum Craiova, Brașov, Târgu Mureș, Arad sau Turda, scrie Profit.ro.

Tramvaie noi în Bucureşti: Astra Vagoane Călători contestă câştigarea licitaţiei de către turcii de la Durmazlar. Astra Vagoane Călători a depus joi contestaţie împotriva rezultatului licitaţiei pentru 100 de tramvaie noi la Bucureşti, câştigată de turcii de la Durmazlar. Întârzie astfel sosirea noilor tramvaie în Capitală. Producătorul de material rulant de la Arad şi-a înregistrat contestaţia la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) pe 14 noiembrie. În funcţie de perioada soluţionării contestaţiei se prelungeşte şi termenul sosirii noilor tramvaie la Bucureşti. Amintim că la licitaţia pentru cele 100 de tramvaie noi, Primăria Capitalei a declarat câştigătoare oferta turcilor de la Durmazlar, care s-a situat pe primul loc cu un punctaj de 99,61 puncte, arată Economica.net.

Datele pe T3: Creșterea PIB frânează vizibil, la doar 3% pe an. Ritmul de creștere al Produsului Intern Brut pe trimestrul III 2019 a scăzut vizibil, la doar 3% în termeni reali faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent (3,2% ajustat după sezonalitate, valoarea comunicată la Eurostat pentru comparabilitate cu celelalte state membre). Avansul față de trimestrul precedent s-a diminuat și el la 0,6%, cu observația că datele pentru T1 2019 și T2 2019 au fost revizuite în jos fiecare cu câte 0,2 puncte procentuale în raport cu precedentul comunicat al INS. Cert este că avem de-a face din punct de vedere economic cu cel mai slab trimestru din ultimii ani, pe o tendință de scădere destul de evidentă, potrivit Curs de Guvernare.

Tribunalul a decis! O uriaşă companie, cu mii de angajaţi, va intra în insolvenţă. Tribunalul Hunedoara a admis, joi, cererea formulată de către mai mulţi creditori ai unei importante companii de stat, astfel că aceasta va fi nevoită să demareze procedura de insolvenţă. Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va intra în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, joi, cererea formulată în acest sens de către mai mulţi creditori ai companiei, hotărârea putând fi atacată cu apel în termen de 7 zile de la publicare, se arată în articolul Capital.ro.