Bitcoin a coborât sub 7.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 6 luni. Prețul monedei bitcoin a coborât vineri la minimul ultimelor 6 luni, sub pragul de 7.000 de dolari, în contextul în care banca centrală a Chinei a avertizat din nou cu privire la riscurile asociate tranzacțiilor cu criptomonede. Cea mai cunoscută criptomonedă nu mai coborâse sub prețul de 7.000 de dolari de la jumătatea lunii mai. Banca Populară a Chinei a anunțat că va lua măsuri suplimentare pentru combaterea infracțiunilor cu criptomonede, care devin tot mai frecvente. De asemenea, instituția a reamintit investitorilor să nu confunde criptomonedele cu tehnologia blockchain, aflată la baza acestora, conform Profit.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

De ce România va importa cărbune din Indonezia. Testele de ardere cu cărbune indonezian sărac în sulf efectuate vineri la termocentrala Mintia s-au încheiat cu succes şi permit producătorului de energie electrică să se încadreze în normele de mediu atât la emisiile din atmosferă, cât şi la cantitatea de cenuşă rezultată, dacă se va folosi acest combustibil în viitor, susţin sindicatele de la acest agent economic. Potrivit liderului sindical, cărbunele adus din import reprezintă soluţia pentru ca termocentrala Mintia să-şi poată continua activitatea şi pe mai departe, respectând, în paralel, normele de mediu impuse de Uniunea Europeană, relatează Digi24.

Şeful Bundesbank avertizează că măsurile îndelungate de stimulare a economiei au efecte secundare care nu trebuie ignorate. Jens Weidmann, preşedintele Băncii Centrale a Germaniei (Bundesbank), şi-a declarat sprijinul faţă de revizuirea politicii monetare în zona euro, şi a reafirmat avertismentul său că măsurile îndelungate de stimulare a economiei au efecte secundare care nu trebuie ignorate. Într-un discurs rostit la Frankfurt, la câteva ore după ce noul preşedinte al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat că va anunţa o revizuire "în viitorul apropiat", Weidmann spune că merită analizate noile abordări care permit oficialilor să răspundă rapid la o scădere a activităţii economice, în timp ce ţin cont de potenţialele costuri şi beneficii, notează Economica.net.

Programul Prima Casă. Dezvoltatorii imobiliari cer majorarea plafonului. Asociaţia Dezvoltatorilor Imobiliari din România - URBANIS (ADIR) au cerut autorităţilor să majoreze plafonul de achiziţie a locuinţelor ce pot fi luate prin programul Prima Casă. Proiectul se află în prezent la Camera Deputaţilor. Reprezentantul Asociaţiei Dezvoltatorilor Imobiliari din România - URBANIS s-a declarat dezamăgit de forma în care Senatul a modificat în acest an programul Prima Casă. Acesta a estimat că în prezent nu mai este posibilă achiziţionarea unui apartament de două camere cu suma de 66.000 de euro, nici măcar în alte oraşe decât Bucureştiul, se arată în articolul Adevărul.

Statul a crescut capitalul CEC Bank cu 940 de milioane de lei. Directorul Bogdan Neacșu spune că vrea să o ducă în top 5 bănci. Ministerul Finanțelor Publice a majorat cu două treimi capitalul CEC Bank, după ce a primit acordul Comisiei Europene. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Directorul general Bogdan Neacșu spune că vrea să urce banca în top 5, după injecția de resurse. Capitalul social al CEC Bank ajunge la 2,29 miliarde de lei după această majorare și va oferi băncii spațiu de creștere a bilanțului. La finele anului trecut, CEC avea active de 29,3 miliarde de lei și o cotă de piață de 6,5%, fiind pe locul 7 în sistemul bancar din România, scrie Profit.ro.

Surpriză în cazul fabricii Volkswagen din estul Europei. Premierul care va discuta direct cu Angela Merkel pentru a atrage investiția. Guvernul de la Zagreb va discuta probabil cu liderul german Angela Merkel chestiunea intrării Volkswagen în Croaţia, a anunţat joi ministrul croat al Economiei, Darko Horvat. VW a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, a anunţat luna trecută un purtător de cuvânt al grupului auto german, pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi în consecinţă al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW, notează inCont.

Milioane de euro pentru un proiect derulat de trei spitale și coordonat de la Cluj pentru supraviețuitorii infarcturilor. Milioane de euro norvegieni, gratuit, pentru un proiect derulat la Cluj care leagă trei spitale din vestul țării într-o rețea ce vrea să monitorizeze supraviețuitorii infarcturilor. Proiectul are o valoare de 2,5 milioane de euro și e derulat de Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca și implementat împreună cu spitalul județean de urgență din Oradea și Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, arată Actual de Cluj.

Tranzactie pe piata farmaceutica: Bristol-Myers Squibb a achizitionat Celgene Corporation, creand o companie biofarmaceutica de top. Compania Bristol-Myers Squibb (NYSE:BMY) a finalizat preluarea Celgene Corporation (NASDAQ:CELG). Tranzatia s-a incheiat dupa primirea aprobarilor necesare din partea tuturor autoritatilor guvernamentale prevazute de catre acordul de fuziune si dupa aprobarea din partea actionarilor Bristol-Myers Squibb si Celgene, se precizeaza intr-un comunicat de presa, potrivit Wallstreet.ro.