Salariile managerilor si specialistilor din constructii vor creste cu circa 45-50% in cursul anului 2008, in timp ce salariul mediu pe industrie se va mari cu 35%, potrivit patronatelor si recrutorilor din domeniu.

“Deficitul de personal va accentua cresterea salariala, astfel incat salariul mediu al pietei, care la sfarsitul anului trecut se situa la aproximativ 350-400 de euro, va creste cu aproximativ 35% in 2008”, spune Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO). Potrivit acestuia, pentru pozitiile de management si specialisti, cresterea va fi de aproape 50%.

Cresterile salariale reprezinta o modalitate de a diminua fluctuatia de personal, foarte accentuata in domeniu, explica Monica Georgescu, senior consultant Lugera&Makler, companie specializata in consultanta si in recrutarea de personal.

“In ceea ce priveste pozitiile de management, pe langa cresterea salariului fix, se va practica oferirea de bonusuri, in functie de performante, de valoarea totala a proiectului si de modul de finalizare a acestuia”, arata Georgescu.

Integral in Business Standarad