Tesla cumpără un teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru construirea primei sale fabrici europene. Producătorul american de automobile electrice Tesla a convenit achiziția unui teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru un preț preliminar de 40,91 de milioane de euro, tranzacție prin care se apropie de deschiderea primei sale fabrici europene, au anunțat duminică autoritățile locale. Tesla a anunțat în luna noiembrie planul de a construi o fabrică uriașă în Germania, la Gruenheide, în landul german Brandenburg, care îi va conferi eticheta de “Made in Germany”, într-o perioadă în care companiile concurente pregătesc modele electrice proprii. Acordul prevede un preț preliminar al proprietății de 40,91 de milioane de euro, care poate fi modificat dacă va fi stabilit un alt preț prin intermediul unei evaluări externe, relatează Profit.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Cum încearcă Boeing să iasă din criza provocată de prăbușirea a două avioane 737 Max. Constructorul aeronautic american Boeing Co poartă discuţii cu băncile pentru a putea împrumuta o sumă de cel puţin 10 miliarde dolari, în condiţiile în care producătorul de avioane se confruntă cu costuri crescute ca urmare a prăbuşirii celor două avioane 737 Max. Potrivit surselor, Boeing şi-a asigurat deja credite bancare în valoare de cel puţin şase miliarde dolari şi discută în continuare cu alte bănci pentru noi împrumuturi, potrivit Agerpres. Analiştii estimează că Boeing pierde aproximativ un miliard de dolari pe lună din cauza blocării la sol a avioanelor 737 Max iar pentru trimestrul al treilea al anului trecut a raportat un flux negativ de numerar de aproape trei miliarde de dolari, notează Digi24.

Guvernul alocă ajutor de minimis de 1,6 milioane euro în domeniul cinematografiei. Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, alocarea sumei de aproximativ 1,6 milioane de euro prin care vor fi finanţate 4 scheme de ajutor de minimis în domeniul cinematografiei. Prin memorandumul aprobat se propune aprobarea unei scheme de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri şi târguri de filme, interne şi internaţionale. Totodată, proiectul menţionează schema de ajutor de minimis pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti de toate genurile şi schema de ajutor de minimis pentru susţinerea programelor de cultură, educaţie cinematografică, organizare de evenimente culturale cinematografice, precum şi pentru editarea de publicaţii de specialitate, scrie Adevărul.ro.

Drumul care se lungeşte ca Metroul de Drumul Taberei: reabilitarea DN73 Piteşti – Braşov nu va fi terminată nici în 2020 Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a DN73 Pitești – Câmpulung – Brașov se tot amână de la un an la altul, la fel ca în cazul faimosului Metrou de Drumul Taberei. Dacă anul trecut se anunța că "Drumul Rușinii" va fi gata în 2020, acum se vorbește deja de 2021. Ministrul Transporturilor Lucian Bode susține că termenul estimat de constructor pentru finalizarea execuției lucrărilor este al treilea trimestru din 2021. De asemenea, plățile către constructor sunt efectuate la zi, mai spune șeful Transporturilor într-un răspuns la o întrebare a deputatului PNL de Argeș Dănuț Bica. Nu la fel de optimiști sunt însă și cei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Potrivit datelor actualizate, noul termen estimat pentru finalizarea lucrărilor este decembrie 2021, arată Economica.net.

PayPoint încheie un parteneriat cu Glovo în urma căruia îi lasă pe curieri fără numerar. Operatorul de plăți în numerar PayPoint și serviciul de livrări Glovo au încheiat un parteneriat în urma căruia curierii pot preda la orice terminal numerarul acumulat până la finalul zilei de lucru. La finalul zilei de lucru, suma acumulată de curieri în urma plăților achitate numerar poate fi de acum predată la cel mai apropiat terminal PayPoint. Tot ce trebuie sa facă aceștia este sa meargă la oricare magazin de proximitate marcat cu indicatorul galben PayPoint și să-i prezinte vânzătorului codul de bare personalizat, pe care îl pot descărca de pe platforma dedicată curierilor – Web of Glovers, scrie Wall Street.ro.

Două tendințe în îndatorarea României: împingerea plății spre generația nepoților și centralizarea resurselor financiare. Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor, datoria administrației publice a crescut în ritm susținut anul trecut, atât în termeni nominali cât și raportat la valoarea PIB. Astfel, pentru luna noiembrie 2019, suma de 366,4 miliarde lei a însemnat o majorare de aproape 11% față de decembrie 2018 și o inversare a trendului din anii precedenți, de scădere față de PIB, de la 35% la 37,1% pe parcursul lui 2019. De reținut și de luat aminte, dacă datoria pe termen scurt a scăzut cu circa 30% din 2015 încoace, datoria pe termen lung s-a majorat cu 36%, ceea ce înseamnă angajarea unor cheltuieli cu dobânzile aferente pentru mai mulți ani deacum înainte, deși, pentru moment, efortul de plată pare să fie mai mic, arată Curs de Guvernare.ro.

Bucureşti, prima opţiune pentru companiile care investesc în România! Aceste oraşe din provincie vin puternic din urmă. Stocul de spații moderne de birouri din București a ajuns la 3,16 milioane de metri pătrați la finalul celui de-al treilea trimestru din 2019, în contextul unei populații de 2,11 milioane de locuitori și al unei rate a șomajului de 1,3%, potrivit raportului Romania Office Destinations, realizat de departamentul de research al companiei de consultanță imobiliară CBRE România. Cu 32 de universități publice și private, numărul de absolvenți din București depășește 170.000 de tineri anual în București, ceea ce contribuie la atractivitatea orașului ca destinație pentru companiile care vor să își extindă prezența în România, informează Capital.ro.