OTP și Intesa au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru Garanti România. Banca Transilvania, interesată și ea din nou de achiziție. Ungurii de la OTP Bank și italienii de la Intesa Sanpaolo Bank au depus oferte indicative apropiate ca valoare pentru achiziția Garanti România, potrivit surselor Profit.ro. Interes pentru achiziție a manifestat și Banca Transilvania, liderul pieței locale după active, care a mai avut și în 2017 discuții pentru preluarea Garanti, dar neconcretizate nici atunci cu o ofertă, potrivit Profit.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Întâlnire importantă la ASF, pe tema RCA: Preţurile practicate de service-uri la reparații ar putea fi publicate online. Un grup consultativ construit pe lângă Autoritatea de Supraveghere Financiară și alcătuit din reprezentanți ai asigurătorilor, brokerilor, transportatorilor și asociațiilor pentru protecția consumatorilor specializate în servicii financiare încearcă să găsească soluții pentru a debloca piața RCA, marcată în prezent de un conflict între marii jucători din domeniu și unități service, dar și de o escaladare fără precedent a numărului de reclamații formulate de consumatori, păgubiți și mandatari ai acestora (service-uri sau avocați), potrivit Economica.net.

Statul ne-a bramburit cărţile de muncă! Cine are noroc, iese la pensie. Cine nu, nu. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că nu toate cărţile de muncă sunt scanate, unele dintre ele fiind deja pierdute sau aflate în arhive care nu pot emite adeverinţe de vechime. Aproximativ 20% dintre cărţile de muncă înfiinţate înainte de introducerea REVISAL nu sunt scanate, iar unele dintre cele scanate nu sunt de bună calitate, astfel încât Casele de Pensii nu pot ţine cont de ele, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, potrivit Adevărul.

Ungaria lansează licitaţia pentru linia ferată de mare viteză Cluj – Budapesta. Compania maghiară National Infrastructure Development (NIF) a lansat o licitaţie pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar realizării liniei ferate de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca. Dacă va fi realizată, trenurile vor circula pe această linie cu peste 250 de kilometri la oră, informează economica.net. Anunţul de licitaţie publicat marţi în platforma europeană de achiziţii publice TED vizează „elaborarea unui studiu detaliat de fezabilitate pentru calea ferată de mare viteză Budapesta – Cluj Napoca”, citează Actual de Cluj.

Alka - Prima companie privată amendată pentru reclame sexiste. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat cu 10.000 de lei compania Alka pentru campania publicitară care asocia dulciurile produse de firmă cu fotografii considerate având ”tentă sexuală”. În trecut, Registrul Auto Român (RAR) a fost amendată pentru o campanie care promova purtarea centurii de siguranță, potrivit Profit.ro.

Producţia de gaze a Romgaz creşte, ca urmare a unei noi sonde din zăcământul Caragele care creşte cu 30% producţia zăcământului. Romgaz anunță începerea producției din zona adâncă a structurii Caragele, prin sonda 77 Rosetti, cu un potențial productiv zilnic de peste 1.500 barili echivalent petrol, potrivit Economica.net.