Desi initial s-a aratat dezinteresat de o eventuala preluare a Yahoo!, Rupert Murdoch, proprietarul imperiului media News Corporation, a intrat in cele din urma in cursa pentru controlul firmei de servicii pe internet. Tinta: castigarea razboiului cu Google.

Rupert Murdoch, proprietarul imperiului media News Corporation, a intrat in cele din urma in cursa pentru Yahoo!, desi initial s-a aratat dezinteresat de o eventuala preluare, scrie „Financial Times“.

Miliardarul american se afla in discutii cu oficialii Yahoo!, in vederea gasirii unei combinatii care sa scape compania de oferta ostila de preluare a 40,6 miliarde de dolari lansata de Microsoft. News Corp a propus imbinarea retelei sale sociale MySpace si a altor site-uri populare detinute (Photobucket, AmericanIdol, Fox Sports, IGN), cu Yahoo!, in schimbul unui pachet consistent de actiuni (peste 20%) la firma de servicii pe internet.

Site-urile detinute de News Corporation au mai mult de 500 de milioane de utilizatori. Ambele companii au foarte mult de castigat: Yahoo! vine cu publicitatea, iar News Corp cu publicul. Furnizorii de publicitate vor fi si ei mai mult decat incantati sa ofere publicitate noului conglomerat, care are o asemenea baza de utilizatori, cred analistii. Mai mult, atat News Corp, cat si Yahoo! au un tel comun, slabirea dominatiei autoritare a Google pe internet. „Trebuie sa gasim noi modele de afaceri pentru a obtine profituri. Altfel, lumea va fi detinuta de Google“, atragea atentia Murdoch, vara trecuta.

Integral in Evenimentul Zilei