Comisia Europeană pregătește o nouă misiune în România. Problema este pesta porcină africană. Comisia Europeană va trimite în curând în România o nouă misiune de experți pe tema pestei porcine africane, în condițiile în care țara noastră a rămas printre puținele cu această boală la animalele domestice. Mai exact, numărul focarelor la nivel local sunt cu mult peste raportările altor țări. De altfel, conform ultimelor date disponibile (9 februarie 2020), în România erau 111 focare de PPA la porci domestici, în Bulgaria nouă, în Ucraina și Grecia câte unul, conform Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Guvernul va construi 1.000 de staţii de alimentare pentru maşini electrice. Vești bune, pentru șoferii care au o mașină electrică sau vor să își cumpere una. Anul acesta, ar putea fi instalate, promit autoritățile, o mie de stații de alimentare pentru aceste autoturisme, pe autostrăzi și drumuri naționale. Ministerul Mediului, a obținut acordul Comisiei Europene, pentru a finanța aceste puncte de încărcare, iar guvernul va aloca, 53 de milioane de euro, potrivit Știrile Protv.

Sute de joburi disponibile pentru români în Europa. Ce angajați se caută în Spania, Norvegia sau Germania. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 619 locuri de muncă vacante, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Cele mai multe locuri de muncă anunţate prin reţeaua EURES sunt în Spania - 500 locuri de muncă pentru muncitori în agricultură, conform InCont.

Cum văd analiștii anul 2020 și care sunt cele mai atractive idei de investiții. Noul deceniu a început cu tensiuni majore între SUA și Iran, situație ce a avut consecințe ramificate asupra piețelor financiare, și nu numai. Ulterior, coronavirusul a făcut ravagii, s-a dat startul la perioada de tranziție a Brexit-ului, Bitcoin a marcat un avans impresionant de 48% de la începutul anului, iar Tesla a crescut cu 130%. Până la final de 2020, privim la evenimente precum alegerile prezidențiale din SUA, dar și la alte aspecte ce ar putea deveni generatoare majore de tensiuni în piețele financiare, relatează Republica.

3,4 milioane de români vor primi acasă scrisori de la furnizorii de gaze, contractele trebuie schimbate. Ce trebuie să știți. De la 1 iulie 2020 va înceta furnizarea gazelor naturale către populație în regim reglementat la actualele prețuri. În această situație cu dvs. sunt aproape 3,4 milioane de clienți casnici de gaze naturale care sunt acum reglementați. Începând din luna aprilie, fiecare dintre ei va primi acasă o scrisoare de la actualul furnizor de gaze (marea majoritate de la E.On și Engie) în care i se spune că furnizarea la prețul actual va înceta la 1 iulie și că, până atunci, trebuie să semneze un nou contract, cu orice alt furnizor sau tot cu cel actual. Scrisoarea conține și oferta furnizorului actual, cu prețul propus clientului după 1 iulie, potrivit Economica.net.

BMW renunță la construirea unei fabrici în Rusia. BMW a eșuat în negocierile cu oficialii din Rusia pentru obținerea unor ajutoare din partea statului rus în vederea construirii unei uzine, astfel că a renunțat la planurile de a construi această uzină. Șeful BMW Rusia a declarat în cadrul unei conferințe de presă că investiția într-o uzină a mărcii nu era fezabilă. „Construirea unei fabrici trebuie să fie economic fezabilă și să producă beneficii”, a spus Stefan Teuchert, CEO BMW Group Rusia, conform Profit.ro

ANAF anunță că Vama trece 3 zile pe hârtie, pentru a muta pe echipamente noi sistemul IT. În cele 3 zile cresc timpii de așteptare în vamă pentru mărfuri și persoane. Sistemul Informatic Integrat Vamal va fi indisponibil ca urmare a migrării bazelor de date pe noi echipamente, urmând ca structurile vamale teritoriale să treacă la utilizarea "procedurii alternative în vederea asigurării continuității derulării formalităților vamale. Asta presupune ca angajații vămii să lucreze pe hârtie pentru a permite tranzitul de persoane și mărfuri, notează Profit.ro

Bani pentru bunicii care isi cresc nepotii. Va ajuta piata muncii aceasta masura sau doar va încărca bugetul de stat? Bunicii care isi ingrijesc nepotii ar putea primi o indemnizatie de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat de senatori. Cristina Savuica, sefa companiei de recrutare Lugera, este de parere ca acest proiect de lege poate fi unul care stimuleaza parintii sa revina mai devreme la munca prin renuntarea la concediul de crestere a copilului, notează Wall-street.