Avertisment dur de la Bruxelles: România a ratat toate țintele stabilite. Deficitul bugetar explodează în 2021, dacă se majorează pensiile. România ratează toate țintele pe care și le-a stabilit în fața Comisiei Europene. Este vorba despre educație și cercetare, cadru legislativ și deficite structurale. Asta arată raportul de țară, publicat miercuri la Bruxelles, care scrie că din 2016 și până în 2019, guvernarea trecută a produs derapaje economice uriașe. În schimb, au reușit cu brio vecinii noștri bulgari, care acum nu mai au nicio problemă. Pot adera la moneda euro. De la debutul semestrului european, în 2011, 53% din toate recomandările specifice de țară adresate României au înregistrat progrese “limitate” sau chiar “niciun progres”, notează inCont.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

Coronavirusul a ras 3.300 de miliarde de dolari de pe burse. Epidemia de coronavirus i-a determinat pe investitorii de pe piețele de capital să vândă puternic acțiuni, bursele mondiale pierzând peste 3.300 de miliarde de dolari în ultimele patru ședințe din cauza temerilor privind extinderea rapidă a infecției în Coreea de Sud, Italia și Iran. Potrivit informațiilor furnizate de MSCI, valoarea scăderii este apropiată de echivalentul Produsului Intern Brut (PIB) al Germaniei, care se ridică la 3.677 miliarde de dolari. Valoarea dispărută de pe bursele mondiale este echivalentă cu economiile adunate ale Italiei (1.935 miliarde de dolari) și Spaniei (1.311 miliarde), potrivit Libertatea.

City Insurance adună bani de peste tot: 80 de milioane, recuperați dintr-un împrumut aranjat de fostul patron, un italian controversat. City Insurance pare că reușește să își consolideze lichiditățile nu doar prin împrumuturi - cum a fost cel de 25 de milioane de euro despre care Economica.net a scris în execlusivitate în urmă cu puțină vreme - ci și prin recuperarea unor sume oferite cândva cu titlu de împrumut. Circa 80 de milioane de lei au intrat în conturile liderului pieței asigurărilor dintr-un bond, adică o asigurare de garanții financiare, atașat unui împrumut pe care fostul acționar majoritar și l-a dat brokerului pe care îl controla (Unity Broker) de la firma de asigurări pe care o controla (City Insurance), ambele entități având atunci activități aproape exclusiv în Italia, deși erau înregistrate și supravegheate din România.

Interviu cu Robert Hellwagner, CEO Selgros, despre digitalizare și experiențe în retail. Într-o industrie competitivă precum cea de retail, jucătorii trebuie să se alinieze extrem de repede schimbărilor din comportamentul de consum. Este și cazul Selgros, retailer cash&carry, care însă începe să mizeze și pe alte segmente de clienți. Când te gândești la cash&carry, printre primele lucruri care îți vin în minte sunt companiile care vin să-și aprovizioneze magazinele. Accesul se face pe baza unei legitimații de client persoană juridică și, prin urmare, e mai puțin probabil ca un client final să ajungă într-un astfel de hypermarket. Robert Hellwagner spune însă despre Selgros că nu are un model de business tipic segmentului cash&carry, precum Metro, de exemplu, care se concentrează pe reselleri și gastronomi, informează Wall-Street.ro.

Creştere spectaculoasă a profitului Nuclearelectrica în 2019. Compania şi-a prezentat situaţia financiară. Societatea Naţională Nuclearelectrica SA, singurul producător de energie nucleară din România, şi-a prezentat rezultatele financiare aferente anului 2019. Compania a înregistrat un profit net în creştere cu aproape o treime faţă de anul precedent. Compania Nuclearelectrica a afişat un profit net de 541 milioane de lei la finalul anului trecut, în creştere cu 31,7% comparativ cu 2018. Veniturile realizate anul trecut au urcat la 2,378 miliarde de lei, din care 2,365 miliarde de lei au fost venituri din vânzarea energiei electrice şi 12,208 milioane de lei au provenit din transportul energiei electrice, conform Capital.ro.

O companie aeriană va introduce cușete cu paturi la clasa economy. Compania aeriană Air New Zealand a anunțat miercuri că analizează posibilitatea de a introduce cușete cu paturi pentru pasagerii de la clasa economy, o inițiativă destinată să îmbunătățească confortul pasagerilor pentru zborurile pe distanțe lungi. Conceptul 'Economy Skynest' dezvăluit miercuri de Air New Zealand este format din șase paturi similare cu cele din cușetele de tren sau hotelurile de tip capsulă. Paturile au o dimensiune de doi metri pe 58 de centimetri, și sunt echipate cu pernă, pătură și perdele pentru a păstra inimitatea pasagerilor. Călătorii vor putea rezerva în avans anumite intervale orare pentru a se putea odihni în aceste cușete pe durata unui zbor pe distanțe lungi, arată Profit.ro.

Cum ar putea Coca-Cola să rămână fără îndulcitori artificiali din cauza crizei generate de coronavirus. Coca-Cola a declarat că epidemia de coronavirus a afectat lanțul de aprovizionare al companiei, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă virusul Covid-19 continuă să se răspândească. Producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai Coca-Cola, aceștia fiind folosiți în băuturile dietetice și fără-zahăr ale companiei. Dezvăluirea a fost făcută, luni, în raportul anual al companiei. Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conține aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din steviol, informează Digi24.