Miliardarul Warren Buffett a devenit, prin intermediul companiei Berkshire Hathaway, cel mai mare actionar al Kraft Foods, al doilea producator mondial din industria alimentara, potrivit declaratiei inaintate de compania americana autoritatii de reglementare si supraveghere a pietelor financiare (SEC).

Portofoliul total al Berkshire Hathaway valora, la sfarsitul anului trecut, aproape 69 miliarde dolari (47 mld.euro), in crestere cu peste 30,3% fata de anul 2006, cand portofoliul companiei valora 52,78 miliarde dolari. Valoarea bursiera a Berkshire este de 222 mld. dolari. La sfarsitul anului trecut, Buffett detinea un pachet de 8,6% dintre actiunile companiei cu sediul in North- field, Illinois, in valoare de 4,32 mld. dolari (2,94 mld. euro).

Al doilea miliardar american a mai dezvaluit o detinere in valoare de 76 milioane de dolari (52 mil.euro), la 31 decembrie 2007, la cel mai mare producator european de medicamente, GlaxoSmithKline. Aceasta investitie este ultima dintr-o serie de achizitii de actiuni efectuate in ultimul an in in- dustria sanatatii, la firme precum companiile de asigurari de sanatate United Health Group si WellPoint sau producatorii de medicamente.

Integral in Business Standard