Primele de Craciun sau de Paste, cadourile de Ziua Copilului, abonamentele de tefefon sau pe mijloacele de transport in comun primite de la serviciu vor fi impozitate din aceasta luna. Decizia a fost luata de Ministerul Muncii si a fost publicata in Monitorul Oficial.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat ca a trebuit sa mareasca numarul veniturilor care se impoziteaza din cauza faptului ca bugetul asigurarilor sociale are nevoie de mai multe fonduri, in conditiile in care pensiile au fost majorate.

Astfel, 19,5% din valoarea veniturilor suplimentare va fi platit de angajatori, urmand ca angajatii sa suporte 9,5%. Banii respectivi vor fi colectati la bugetul asigurarilor sociale. Printre veniturile care urmeaza sa fie impozitate se numara premiile anuale oferite sub diferite forme, sumele pentru plata cu ora sau pentru garzile acordate cadrelor medicale. Nu vor scapa de impozitare nici banii acordati ca urmare a pensionarii, primele oferite angajatilor cu diferite ocazii sau cadourile pentru copiii salariatilor.

.

Gandul