Guvernul va decide restituirea integrala a sumelor percepute deja ca taxa auto doar in cazul unei decizii a Comisiei Europene si, eventual, a Curtii Europene de Justitie, luand in calcul ca unele state UE, precum Ungaria, au fost obligate de instanta europeana sa ramburseze numai o parte din bani, potrivit Mediafax.

Decizia Comisiei Europene (CE) sau a Curtii Europene de Justitie este prezentata, intr-un document semnat de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, ca o conditie pentru ca statul sa returneze toate sumele colectate ca taxa auto.

"O astfel de situatie, de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxa speciala, s-a inregistrat in cazul statelor membre care au fost obligate, printr-o decizie a Curtii Europene de Justitie, sa schimbe reglementarile privind regimul taxei percepute cu ocazia primei inmatriculari a autovehiculelor, pentru unele dintre aceste state sumele restituite reprezentand numai diferente de taxe, exemplu fiind cazul Ungariei.

In aceste conditii, pentru Romania, problema restituirii taxei se va pune in functie de decizia Comisiei Europene si, eventual, a Curtii Europene de Justitie", se arata in document.

Romania Libera