Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, a lansat ieri un atac foarte dur la adresa lui Mugur Isarescu, spunand ca nu mai vrea sa primeasca sfaturi din partea guvernatorului BNR. Iesirea lui Vosganian a venit ca o replica la declaratia lui Isarescu, conform careia guvernul ar trebui sa fie mult mai atent in dirijarea economiei.

“Atunci cand ministrul Finantelor, odata ales in functie, preia realitatea si arata natiunii ca trebuie restructurate cheltuielile, ca trebuie introduse criterii de eficienta, nu e in regula ca guvernatorul, in loc sa spuna «da», sunt de acord sa mentioneze ca structura nu este buna”, a declarat ieri Vosganian, in cadrul unei emisiuni televizate.

La sfarsitul anului trecut, Mugur Isarescu a atras atentia Guvernului ca politica de a genera cheltuieli de stat in ultima luna a anului pentru a indeplini bugetul este gresita. Isarescu a explicat atunci ca lansarea pe piata monetara a unei sume atat de mari de bani (circa doua mld. euro, n.r.) in luna decembrie a anului trecut duce la cresterea inflatiei, ceea ce poate destabiliza mediul economic.

Gandul