Lipsa oportunitatilor de cariera este principalul motiv pentru care angajatii se gandesc sa isi schimbe locul de munca, potrivit unui studiu realizat de BlessingWhite, companie de consultanta si training, la nivelul continentului nord-american. O treime dintre participantii la studiu s-au aratat indecisi in ceea ce priveste schimbarea locului de munca, afirmand ca, “probabil”, isi vor pastra acelasi serviciu pe parcursul anului 2008.

Intrebati de ce ar renunta la actualul job, 29% au spus ca principalul motiv este lipsa oportunitatilor de a avansa in cariera. Dorinta de a face o schimbare, specificul jobului respectiv, precum si salariul sunt urmatoarele in topul motivelor pentru care nord-americanii si-ar parasi locul de munca. Conditiile de munca (10%), dar si relatia cu superiorul (9%) sunt mentionate drept cauze suficient de puternice pentru a determina cautarea unui alt serviciu.

Alte motive tin de misiunea organizatiei care este in conflict cu valorile angajatului, oportunitatile de pe piata si neintelegerile cu colegii.

Integral in Business Standard