La nivelul anului 2007, piata locala de securitate IT este estimata la valoarea de 12,72 milioane de do- lari (8,43 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 13%, comparativ cu 2006, potrivit datelor IDC.

“Solutiile de securizare a continutului si de management al amenintarilor (antivirus, antispyware, VPN, antispam etc.), impreuna cu solutiile de management al identitatii, au reprezentat cea mai mare parte a pietei de securitate IT din Romania, cumuland o cota de piata de peste 90%”, spune Calin Mirea, analist IDC Romania.

Potrivit jucatorilor de pe piata locala, 60% din piata este reprezentata de solutii antivirus. Insa veniturile din vanzarea de aplicatii soft- ware cumulate cu echipamente hardware specializate si servicii IT pentru protectia companiilor duc piata la 100-120 milioane de euro.

Ca raspuns la complexitatea si multitudinea amenintarilor, vendorii au adaugat noi componente solutiilor traditionale. Astfel, solutiile de securitate disponibile azi tind sa inglobeze nu numai antivirus, ci si functii de antispam, firewall, securizare a retelei, control al accesului etc. In ceea ce priveste consolidarea pietei locale de securitate IT, reprezentantii IDC estimeaza posibilitatea mai multor achizitii pe aceasta piata, in viitorul apropiat.

Integral in Business Standard