Compania Apple, producatoarea telefonului, a incheiat deja intelegeri cu furnizori de componente pentru noul terminal. Compania americana Apple va lansa la jumatatea acestui an – cel mai probabil in iunie - o noua varianta a telefonului iPhone, care sa foloseasca tehnologia mobila si standardele 3G (de a treia generatie, n.r.), scrie publicatia britanica „The Times”.

O sursa apropiata situatiei a spus ca Apple i-a cerut deja companiei germane producatoare de microprocesoare Infineon Technologies sa-i furnizeze componente pentru noua generatie de telefoane iPhone.

Anumite rapoarte intocmite de grupul financiar elvetian UBS arata ca americanii nu se mai concentreaza pe actuala varianta a telefonului, care foloseste tehnologia mai veche 2,5G EDGE, ci se canalizeaza pe crearea unei noi variante a terminalului.

Una dintre marile lipsuri ale iPhone, amendata atat de utilizatori cat si de specialistii in tehnologie, este incapacitatea sa de a functiona in retelele 3G, care permit descarcarea si incarcarea de date, precum si navigarea, mult mai rapide pe internet sau servicii avansate precum video-telefonia.

O noua varianta este foarte necesara, mai ales ca varianta 2,5 G nu s-a vandut extraordinar in Europa, continent in care tehnologia 3G este utilizata la scara larga. De asemenea, o versiune iPhone 3G este necesara daca Apple doreste sa lanseze cu succes terminalul pe piete asiatice precum Japonia sau Corea de Sud, care de asemenea folosesc preponderent tehnologia 3G.

Mai mult, Apple se pregateste sa le ofere programatorilor din intreaga lume accesul la codul softului instalat pe iPhone, pentru a putea dezvolta programe la randul lor pentru terminal.

Evenimentul Zilei