Compania Ford va trebui sa asigure resursele financiare necesare Automobile Craiova pentru restituirea ajutorului de stat stabilit de Comisia Europeana la valoarea de 27 de milioane de euro, a declarat agentiei Mediafax presedintele Comisiei de privatizare, Sebastian Vladescu.

"Lucrurile sunt simple. Suma se recupereaza de la companie (Automobile Craiova – n.r.). Daca Ford va fi proprietar, si a confirmat ca va fi, va trebui sa gaseasca solutii. Nu stiu ce formula vor adopta, nu i-am intrebat.

Pot sa faca majorare de capital, sa imprumute compania, nu conteaza", a spus Vladescu. El a respins ipoteza ca banii ar putea fi achitati de actualul actionar majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Potrivit lui Vladescu, in decizia finala Comisia Europeana va fixa un termen in care trebuie recuperata suma aferenta ajutorului de stat, iar aceasta perioada se intinde, de regula, intre doua si patru luni.

AVAS a anuntat luni, dupa intalnirea cu reprezentantii companiei americane, ca Ford Motor Company va deveni actionar majoritar la Automobile Craiova pana la sfarsitul lunii martie.Ford a fost singurul ofertant in licitatia organizata anul trecut de Guvern pentru pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova detinut de stat.

Romania Libera