Gazeta de Sud: Tinerii schimba regulile angajarii
Datorita lor, piata muncii s-a dinamizat si agentii economici au inceput sa isi schimbe mentalitatea. Absolventii de facultate, dar si studentii aflati in cautarea unui job part-time sunt la curent cu noutatile pietei muncii.
Sunt inarmati cu informatii despre cum trebuie sa se comporte la interviu, care sunt capcanele pe care le intind angajatorii si cum trebuie sa ii convingi ca esti anagajatul potrivit pentru jobul scos la concurs. Ziare, internet, reviste si carti de specialitate, toate acestea sunt surse de informare pentru tinerii care se pregatesc sa cucereasca piata muncii autohtona. De aceea si pretentiile salariale ale studentilor si proaspetilor absolventi de facultate au crescut substantial anul trecut, fata de 2006, cu 23% pentru cei care inca nu lucreaza si cu 35% pentru cei care sunt deja incadrati in munca.
Potrivit unui studiu realizat de Daedalus Consulting si Catalyst Recruitment Services, un candidat fara experienta care se prezinta la un interviu cere un salariu de 380 de euro, in timp ce persoanele cu o vechime de trei ani in campul muncii considera ca ar trebui sa primeasca 660 de euro. „Tinerii sunt informati, stiu ce salarii sunt in diferite domenii de activitate, cunosc nivelul de salarizare de pe piata si isi adapteaza cererea.
Cand esti nou pe piata muncii, asteptarile sunt indreptate spre dezvoltarea profesionala, cursuri, traininguri“, a explicat Laurentiu Lazar, consultant HR din Craiova.
Integral in Gazeta de Sud

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul