Fondurile SAPARD si PHARE pentru Bulgaria au fost suspendate. Oficialii bulgari raspund dur UE
Seful Fondului pentru Agricultura din Bulgaria a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru suspendarea fondurilor SAPARD, acuzand, in schimb, Bruxelles-ul de lipsa de profesionalism, relateaza Novinite.
Intr-o conferinta de presa sustinuta duminica, Dimitar Tadarakov, seful Fondului pentru Agricultura al Bulgariei, a explicat faptul ca masura Comisiei Europene s-a bazat pe un caz din 2006, care era investigat de Organizatia de Lupta Anti-Frauda (OLAF). Acest caz se referea la cumpararea unor masinarii second-hand pentru agricultura, care au fost declarate atunci ca noi.
Tadarakov a acuzat CE de lipsa de profesionalism, sustinand ca aceasta ar fi trebuit sa-i aduca in fata legii si pe furnizorii germani si elvetieni ai acestor produse invechite. In plus, daca ar fi existat vreo problema, masurile ar fi trebuit luate cu mult timp in urma.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
Ce frumos e cand Romania si Bulgaria dau lectii de "profesionalism" Comisiei Europene!
Doua sute de milioane de eur frauda nu se pot fce dintr-un singur astfel de caz, cel putin din simplul motiv ca valoarea proiectului nu poate fi atat de mare.
Eu sunt sigur ca vom da bani inapoi din PHARE (probabil ca si din SAPARD, dar acolo posibilitatile de frauda au fost mai mici), eu stiu cel putin 3 cazuri evidente in care au fost finantate proiecte nefezabile, cu buna stiinta. Banii se vor incasa, sunt convins, de catre firmele de consultanta (probabil straine), dar nu ele vor da banii inapoi, ci tot noi.
Luati lista studiilor pregatitoare finantate de PHARE CES 2005. Apoi uitati-va cate dintre ele sunt acordate Consiliiilor Judetene. Dupa aia uitativa la obiectivele acelor proeicte, care se refera la investitii din responsabilittera CONSILIILOR LOCALE.
Buuun. Si acum uitati-va la data la care licitatiile pentru studii vor incepe (sau unele au si inceput, dar studiile nu pot fi terminate decat in niste luni): aceasta face IMPOSIBILA finantarea unor studii pentru investitii din PAHRE CES 2006, deoarece mai e doar o luna pana la termen.
Buuun. Si acum uitati-va la ce studii au fost acordate prin licitatie de catre Guvernul Romaniei pentru pregatirea proiectelor din POS Mediu.
Ce interesant, nu? Nu stiti ce-i interesant? Pai faptul ca se SUPRAPUN!!!
Mai vreti exemple? Pai va mai dau, in masura timpului. Oricum, anchetele din iarna viitoare le vor scoate la iveala.