Cea mai spectaculoasa dintre cele sase premiere prezentate de Volkswagen la editia din acest an a Salonului de la Geneva este Scirocco, un model sport de mici dimensiuni. Prima generatie Scirocco a fost lansata cu 34 de ani in urma, tot la Geneva. Acum, Volkswagen marcheaza intoarcerea legendarului sau model cu doua usi. Datorita plafonului alungit, acesta dispune de spatiu suficient pentru patru adulti, ceea ce face ca acest automobil sport sa poata fi folosit pe tot parcursul anului.

La noul Scirocco, tehnologii de inalta clasa se combina cu costurile reduse de intretinere, caracteristicile de conducere dinamica se combina cu un nivel ridicat de confort, iar habitaclul surprinzator de spatios (4 locuri individuale) se combina cu un design sport fara compromisuri. Liniile modelului Scirocco prezentate in studiul din august 2006 au fost transmise aproape fara nicio schimbare versiunii de serie.

Cu o lungime de 4,26 m, Scirocco egaleaza modelul Golf. Totusi, are o inaltime mai redusa (1,40 m) si are o latime aproape similara cu cea a modelului Passat (1,81 m). Pe langa spatiul destinat pasagerilor, Scirocco are o capacitate de incarcare de 292 litri, care poate ajunge, prin rabatarea spatarelor de la cele doua scaune din spate, pana la 755 litri. Scirocco are la baza trei motoare TSI (de 122, 160 si 200 CP) si un TDI common rail de 140 CP.

Alte dotari de varf ale modelului Scirocco sunt cutia de viteze cu dublu ambreaj cu 7 trepte si un sistem de control adaptiv al suspensiilor. In acelasi timp, o trapa panoramica de mari dimensiuni, care se extinde de la montantii A la montantii B, furnizeaza lumina din belsug habitaclului. Prin simpla apasare a unui buton, trapa transparenta se ridica cu 39 mm.

Articol integral si galerie foto in AutoNews.ro