Bursa de la New York a încheiat în creștere joi, iar Nasdaq și S&P 500 au avut a patra ședință consecutivă pe verde, potrivit AFP.

Bursa - tranzactionare - pieteFoto: Freepik.com
  • Dow Jones a închis în creștere cu 1,12% urcând la 31.384,55 puncte.
  • Nasdaq, dominat de acțiunile pe tehnologie, a urcat cu 2,28%, la 11.621,35 puncte.
  • S&P 500 a avansat cu 1,50% la 3.902,62 puncte.

"Piețele au continuat să dea dovadă de rezistență în fața temerilor legate de recesiunea globală", S&P 500 înregistrând a patra ședință consecutivă de creșteri, prima din martie, au comentat analiștii de la Schwab.

"Dar există încă multă emoție, deoarece sezonul câștigurilor începe" săptămâna viitoare, au adăugat ei.

Fragilitatea revenirii sentimentului investitorilor a fost evidentă în randamentele obligațiunilor, unde curba de randament pe 10 ani a coborât din nou sub curba de randament pe doi ani - chiar dacă doar puțin - ceea ce este adesea considerat un semn rău pentru creșterea economică.

Randamentele obligațiunilor de trezorerie pe zece ani au fost de 3%, față de 3,02% pentru obligațiunile cu scadență mai scurtă.

"Este pentru prima dată de ceva vreme când avem patru zile pozitive la rând și asta ne face să ne simțim bine", a declarat pentru AFP Maris Ogg de la Tower Bridge Advisors.

"Dar nu cred că ce a fost mai rău a trecut. Este un răgaz înainte de sezonul de câștiguri care se apropie", a adăugat managerul de portofoliu.