Ultimul raport care contine informatii legate de procesul antitrust in care este implicata compania Microsoft arata faptul ca firma a depus o varianta a Windows 7, urmatoarea versiune a sistemului de operare, pentru a fi examinata de catre Comisia Tehnica implicata in acest caz.

Raportul a fost intocmit saptamana trecuta, dar a scapat atentiei pana cand a fost descoperit de catre Information Week.

Raportul poate fi gasit in intregime, in format PDF, aici. Iata cateva pasaje extrase din document, referitoare la Windows XP, Windows Vista si Windows 7:

Asa cum a fost precizat in raportul anterior, Comisia Tehnica a identificat un numar de bug-uri legate de middleware si a solicitat companiei sa le aiba in vedere. Microsoft a corectat majoritatea problemelor, iar Comisia a testat remediile. Microsoft a inclus aceste corectii in XP SP 3 si Vista SP 1. Un bug care a ramas in functia „Open With” va fi corectat in „Windows 7”, succesorul anuntat al Windows Vista. Comisia si Microsoft continua sa discute despre alte probleme, pe care Microsoft intentioneaza sa le remedieze in Windows 7.

In plus, Comisia a inceput sa revizuiasca si Windows 7. Microsoft a oferit de curand Comisiei o varianta Windows 7, si discuta despre continuarea testelor Comisiei. Aceasta va conduce testele legate de middleware pe viitoarele versiuni Windows 7.

Reclamantii precizasera in ultimul raport ca au cazut la intelegere cu Microsoft sa rezolve pe cale amiabila orice problema legata de functia de cautare pe desktop in Windows Vista („Desktop Search”). Comisia a supravegheat implementarea modificarilor pentru care Microsoft a cazut de acord, iar Microsoft a inclus noile functii de cautare in Vista SP 1, lansat de curand de companie, pentru producatori.

Citeste mai multe stiri pe Chip.ro