Sedinta bursiera de ieri a fost marcata de corectii ale principalilor indici, cu o scadere mai ampla in cazul societatilor de investitii financiare. Banca Transilvania a fost oprita de la tranzactionare pentru operarea unei majorari de capital social aprobata de Consilul de Administratie in decembrie 2007. Conform acestei decizii, majorarea s-a realizat prin emiterea a 258.490 de actiuni, respectiv conversia unui numar de 10 obligatiuni. Noul capital social al Bancii Transilvania este acum de 611.079.770,2 lei.

SIF3 Transilvania a comunicat joi ca solutionarea cererii formulate Cocor impotriva CNVM si SIF3, prin care s-a solicitat anularea modificarii de capital social al societatii de investitii financiare, a fost amanata de Curtea de Apel Bucuresti pentru data de 14 mai. Tot in sedinta de joi Antibiotice Iasi a transmis catre BVB convocatorul final pentru Adunarea Generala a Actionarilor din 21 aprilie 2008 cu o propunere de dividend brut pe actiune de 0,027 lei. Lichiditatea a fost mult mai buna decat media din ultima perioada, pentru ca investitorii au tranzactionat actiuni in valoare de peste 22,7 milioane euro.

O particularitate a sedintei de joi o constituie faptul ca pe piata electronica s-au schimbat actiuni in valoare de aproape 15 milioane de euro, cam de doua ori mai mult decat lichiditatea de la BVB. La momentul efectuarii tranzactiilor de pe Rasdaq, adica in jurul orei 12.00, la bursa valoarea tranzactiilor era de numai o treime comparativ cu cea de pe piata electronica. Pachetul de actiuni care a fost transferat reprezinta aproape 22% din capitalul societatii Comvex Constanta si a fost vandut la pretul de 51 de lei, in crestere cu 16,5 procente fata de nivelul de inchidere din sedinta anterioara.

Integral in Romania libera.