Producatorul francez de automobile Renault intentioneaza ca, in acest an, sa comercializeze peste 900 de modele Laguna 3 incepand din 17 martie, cand va avea loc lansarea comerciala pe piata romaneasca, a declarat joi directorul comercial al Renault Romania, Jacques Daniel. Potrivit lui Daniel, intentia companiei Renault este de a comercializa circa 100 de modele Laguna 3 pe luna. Acesta a mai spus ca Laguna 3 va beneficia de o garantie de trei ani in limita a 150.000 km (fara limita in primii doi ani).

Principalii concurenti ai Laguna 3 sunt Wolswagen Passat, Ford Mondeo si Peugeut 407.

Renault anuntase anterior, alaturi de lansarea Laguna 3 din martie, lansarea in a doua jumatate a acestui an, pe piata din Romania, a primului sau autovehicul SUV, numit "Koleos". Compania franceza se asteapta ca vanzarile pentru cele doua versiuni ale Laguna 3 si SUV sa ajunga la cateva mii de unitati.

Potrivit lui Jacques Daniel, Grupul este lider pe piata auto din tara de mai bine de noua ani, cu o cota de piata de 40%, cota ce include si vanzarile de automobile Dacia. Renault detine in Romania 40 de dealeri parteneri, 53 de puncte de vanzare si 42 de unitati de service.

Renault a comercializat pe piata autohtona de automobile, in 2007, aproximativ 30.000 de unitati, ceea ce a ajutat Grupul sa se pozitioneze pe locul sase la nivel mondial in privinta vanzarilor.

StiriAuto.ro