Companiile folosesc in comun 400 de locuri in care amplaseaza echipamentele pentru a-si reduce costurile.

Orange Romania si Vodafone Romania au inceput sa utilizeze in comun locatiile unde sint amplasate propriile antene (site sharing), pentru reducerea cheltuielilor de investitii si cresterea gradului de acoperire in anumite zone ale tarii, a declarat, ieri, directorul general al Orange Romania, Richard Moat.

“Atit Orange, cit si Vodafone pot amplasa, in functie de arhitectura retelelor, echipamente in locatiile celuilalt operator. Procesul a fost initiat in 2007 si avem deja 400 de locatii pe care le utilizam in comun cu Vodafone Romania. Vom continua acest proces si in acest an”, a spus Moat.

Cele doua grupuri de telecomunicatii mobile Orange si Vodafone au inceput sa utilizeze in comun infrastructura de retea pentru prima oara in Marea Britanie, colaborarea extinzindu-se si in Spania.

Orange nu exclude posibilitatea de a achizitiona companii de pe piata romaneasca, intrucit ambitia sa este sa ofere servicii quad-play (telefonie mobila, telefonie fixa, internet si TV), a afirmat Richard Moat. “Suntem deschisi in aceasta directie, dar in acest moment nu avem discutii pe aceasta tema”, a adaugat Moat.

Intrebat cum va evolua parteneriatul cu UPC Romania, Moat a spus ca in prezent sint analizate rezultatele lansarii primei oferte test impreuna operatorul de televiziune prin cablu. “In functie de rezultatele analizei vom discuta cu managementul UPC Romania pentru a vedea cum putem extinde colaborarea intre cele doua firme”, a spus seful Orange Romania.

Incheiata la 31 ianuarie, prima oferta comuna Orange-UPC a fost lansata in Ploiesti, Tulcea, Giurgiu, Suceava si Focsani. Clientii care intentionau sa contracteze de la UPC pachetul de servicii triple-play (telefonie, Internet si televiziune) erau stimulati sa achizitioneze si un abonament de telefonie mobila la Orange. Fiecare operator oferea, la abonare, o reducere de 10 euro clientilor care contractau pachetul de servicii.

Integral in Cotidianul