Masinile de spalat vase din casele a mii de englezi ar putea lua foc din cauza unor defectiuni tehnice. Compania de electrocasnice Electrolux isi va trimite inginerii pe teren pentru a verifica mai mult de 7.000 de masini de spalat vase vandute in iunie 2006 banuite ca ar putea avea componente defecte ce pot provoca accidente.

Oficialii companiei sustin ca, din cele 7.000 de masini, doar trei ar putea avea defectiunile tehnice suspectate, dar ii sfatuiesc pe cei care au cumparat anumite modele sa nu le foloseasca o perioada. Pericolul la care se expun cei care le vor folosi in continuare este ca masina sa ia foc, potrivit unui comunicat al Electrolux citat de BBC.

Un purtator de cuvant al companiei a explicat ca o piesa folosita la cele 7.000 de masini de spalat din lotul suspect s-ar putea supraincalzi, iar aparatul electrocasnic ar putea lua foc. Inginerii Electrolux vor fi trimisi la locuintele clientilor pentru a verifica masinile din lot si pentru a le gasi pe cele trei defecte dintre modelele Electrolux, AEG-Electrolux si Zanussi- Electrolux.

Integral in EvZ.