Un broker pe piata de capital locala a putut castiga anul trecut din salariu in medie intre 1.000-1500 de euro, potrivit estimarilor oferite Business Standard de societatile de brokeraj. Datele variaza mult, salariul mediu de pe piata ajungand pana la 3.000 de euro pe luna, in conditiile in care castigul unui broker depinde nu numai de salariul fix, ci si de bonusurile primite in urma performantelor acestuia. Brokerii mai primesc, de regula, si o parte din comisionul pe care il incaseaza societatea in urma tranzactiei pe care a derulat-o clientul care lucreaza cu acel broker.

Societatile de brokeraj sunt totusi reticente in a furniza informatii despre pachetele salariale ale angajatilor.

“Cel mai mare pachet salarial al unui director societate de brokeraj a fost anul trecut de 960.000 de euro, din care doar 10% a reprezentat salariul fix, restul fiind bonusuri in functie de performante”, a declarat, pentru Business Standard, George Butunoiu, managing partner in cadrul firmei de executive research cu acelasi nume.

Potrivit directorului uneia dintre cele mai mari societati de brokeraj de pe piata, parte dintr-un grup financiar international, salariul mediu al unui broker a ajuns anul trecut la 30.000 de euro pe an. Pe de alta parte, conducerea unora dintre principalele societati independente au estimat salariul mediu al unui broker in jurul a 1.000 de euro pe luna.

Integral in Business Standarad