Business Standard: Confidentialitatea salariului, valabila doar pentru middle si top manageri
“Ocupantii pozitiilor de middle si top management sunt cei care au tendinta de a pastra confidentialitatea salariilor, percepand mai indeaproape importanta acestui aspect”, afirma Alina Candea, business manager pentru compania de recrutare CVO Intenational. Respectarea confidentialitatii salariului este importanta, spune aceasta, deoarece protejeaza compania, orice informatie denaturata riscand sa afecteze imaginea companiei, in contextul unei piete a muncii sensibile.
Pe de alta parte, in interiorul firmei, discutiile despre salarii genereaza frustrari, plecari din companie, presiuni la negociere, precum si un grad scazut de productivitate, generat de lipsa de motivatie.
“Natura umana, in general, este curioasa - compara, barfeste, trateaza comparativ colegii, prietenii. In toate companiile in care am fost, oricat de multe politici de securitate aveam, oamenii vorbeau despre salarii intre ei si existau frustari legate de acest aspect”, spune si Mihaela Forgaciu, director de HR pentru hotelul de cinci stele Radisson SAS. Solutia companiilor pentru a se respecta confidentialitatea salariului este anuntarea grilei de salarii pentru diverse categorii de joburi, crede directorul HR.
Integral in Business Standard
- 0 (0 voturi)fiti corecti (Vineri, 21 martie 2008, 22:04) pantera [anonim]omul corect cand se angajeaza este preocupat sa se faca cunoscut din punct de vedere profesional ,nu stiu sa-si negocieze salariul,dar smecherii de la resurse umane asta pandesc sa le ofere salarii de nimic: smecherii sunt preocupati mai putin de performantele profesionale dar sa obtina drepturi salariale cat mai mari.Pai angajatorul ar trebui sa fie corect si sa-l retribuie pe om corespunzator .Pai de ce se vehiculeaza ideia de confidentialitate ,pentru a tine pe neinformati cu salarii de mizerie ?raspunde trimite

Beatrice Mahler: O parte din personalul ATI a abandonat lupta. Nu oricine poate sa stea lângă un pacient extrem de bolnav
Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul