Specializata in restaurarea de modele clasice, dar si in realizarea de automobile noi, plecand de la modele de epoca, firma Creative Workshop cu sediul in Florida, SUA, si-a propus sa recreeze in intregime un bolid de curse de la sfarsitul anilor 50. Dupa 6.000 ore de munca, a aparut Sport Speciale, un model retro care s-ar putea incadra intre un Aston Martin DBR1 si un Ferrari TR60.

Asul din maneca se afla sub sasiul tubular si caroseria realizata manual: un propulsor V12 de 6.0 litri (450 CP si 650 Nm), de provenienta BMW, capabil sa ajunga de la 0 la 100 km/ora in doar 3,6 secunde! O performanta uluitoare, daca avem in vedere ca s-a plecat de la un automobil de la mijlocul secolului trecut! Atentia la detaliu face acest bolid sa fie unul cu adevarat special.

Artizanii de la Creative Workshop au cautat sa se apropie cat mai mult de original, folosind drept furnizori toate numele mari din industria auto italiana a anilor 60, mergand pana la a folosi aceleasi subansamble, precum intrerupatoare Magneti Marelli, cadrane Veglia, volan Nardi si jante Borani.

AutoNews.ro