Trustul american CME, care detine postul Pro TV, a anuntat zilele trecute suma pe care a platit-o oamenilor de afaceri Silviu Prigoana si Adrian Anghel pentru cumpararea canalelor Sport.ro (ex-TV Sport) si MTV Romania. De curand, Central European Media Enterprises (CME), companie americana de media detinuta de magnatul Ronald Lauder si listata la bursa din New York, si-a publicat raportul anual pe 2007, in care detaliaza achizitiile Sport.ro si MTV Romania.

In ordine cronologica, prima tranzactie a vizat Sport.ro. In decembrie 2006, CME a cumparat de la omul de afaceri Silviu Prigoana 20% din actiunile companiei Sport Radio TV Media, care opera Sport.ro, contra unei sume de doua milioane de euro. (In momentul respectiv, Pro TV asigura echipa de management pentru acest post de televiziune; a fost doar preludiul preluarii integrale.)

Silviu Prigoana, fostul actionar majoritar, spune ca la data respectiva el detinea 45% din actiuni si era, pe de alta parte, mandatat sa negocieze vanzarea a inca cinci procente care ii apartineau senatorului PRM Dan Claudiu Tanasescu, in valoare de circa 500.000 de euro. Restul pachetului apartinea altor patru persoane fizice, printre care Aurel Costea, directorul general al Astral Telecom, Dragos Tanase, directorul financiar al UPC Romania, si Serghei Bulgac, directorul financiar al RCS.

Integral in Capital