Tour-operatorii isi prezinta intre 27 si 30 martie, la Targul de Turism al Romaniei, ofertele pentru sezonul de vara 2008. Ajunsa la a nouasprezecea editie, manifestarea se desfasoara la complexul expozitional Romexpo, iar cele peste 300 de firme participante imbie vizitatorii cu oferte speciale si reduceri de preturi pentru vacantele achizitionate la targ.

Desi hotelierii si tour-operatorii au declarat in repetate randuri ca vor incer din rasputeri sa tina preturile din 2008 la nivelul din 2007, pentru a repeta sezonul excelent reusit de Litoralul romanesc anul trecut, tarifele din cataloagele acestei veri sunt clar mai mari decat cele prezentate la editia de primavara trecuta a targului.

La un hotel obisnuit de trei stele din Mamaia, cum este de pilda Caraiman, un sejur de sapte nopti cu demipensiune inclusa costa 1.055 de lei in perioada varfului de sezon, si asta in conditiile in care discutam despre preturile la care se poate cumpara acest pachet la sfarsitul lui martie. Judecand dupa evolutia preturilor din anii trecuti, este foarte probabil ca, la inceputul lui mai, acelasi pachet sa coste cel putin 1200 de lei. La hotelurile de patru stele din Mamaia deja preturile sunt de nivel european: sapte nopti cu demipensiune pleaca de la 1600 de lei de persoana.

Integral in Gandul