La plata utilitatilor se adauga cheltuielile de administrare, care in cazul unora dintre noile ansambluri rezidentiale pot urca la 180 de euro lunar.

Cheltuielile pentru administrarea unui ansamblu rezidential variaza, conform specialistilor, intre 0,3 si 1,5 euro/metru patrat, suma la care se adauga TVA, adica intre 0,35 si 1,8 euro. De aceea este indicat ca in cazul in care se decide achizitionarea unui apartament nou cumparatorul sa studieze cu atentie contractul pentru a vedea ce prevede acesta. Trebuie sa se urmareasca si mentiunile referitoare la cine se va ocupa de administrarea imobilului.

Unii dezvoltatori stipuleaza prin contract ca pentru o perioada se vor ocupa de administrarea imobilului. Interesant este ca daca luam in considerare pretentiile maxime ale unei firme de administrare, asa cum spun specialistii, cheltuielile pentru administrare pot ajunge la peste 20% din rata bancara platita in cazul in care se face un credit ipotecar.

Specialistii mai spun ca aceste cazuri se intilnesc in ansamblurile rezidentiale mari, in care este nevoie de un aparat administrativ complex.

Integral in Cotidianul