Gandul: STS pastreaza „sub lacat“ modificarile facute in retelele de telefonie mobila
Pentru acest eveniment, Romtelecom a efectuat lucrari la Palatul Parlamentului si in unele hoteluri unde vor fi cazati participantii. Astfel, numai pentru racordarea tuturor salilor din Palatul Parlmentului, unde vor avea loc sedinte, a fost nevoie de aproximativ 6.000 metri de cablu. „Aceasta este una dintre cele mai mari lucrari implementate de Romtelecom in ultimii ani, efectuata in aproximativ 2 saptamani, cu peste 1.000 de circuite telefonice si de date instalate pentru acest eveniment”, a declarat Ioan Botis, director executiv de operatiuni al Romtelecom.
Serviciile oferite de Romtelecom includ linii telefonice, circuite de acces la internet de 3Mbps, acces la internet cu banda garantata - iP FIX si altele.
SPP-ul da prin Orange informatii despre trafic
Companiile de telefonie mobila sunt ceva mai reticente in ceea ce priveste modificarile facute la retele pe durata Summitului NATO. Astfel ca reprezentantii Orange s-au limitat la a spune ca „Orange Romania a imbunatatit acoperirea in principalele zone ale evenimentului: Palatul Parlamentului, marile hoteluri bucurestene, arterele de confluenta intre aceste locatii”. Mai mult decat atat, Orange a deschis in reteaua sa numarul scurt 6286 (NATO) la care raspund operatori ai S.P.P. si ofera informatii referitoare la traficul din Bucuresti si alte recomandari referitoare la summit.
Atat Vodafone cat si Cosmote si Zapp au oferit raspunsuri evazive, menite sa nu ofere nici o informatie suplimentara despre modificarile facute in retele, motivand cu normele de securitate stricte. Aceeasi scuza a fost folosita si de Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Pentru lipsa de comunicare reprezentantii STS au pus in fata “securitatea fata de aceasta situatie”.
Gandul

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon