Grupul Menchero prevede investirea a 1.600 milioane de euro într-un macroproiect imobiliar, în România, care include construirea a 54.000 de locuinţe, 122 edificii logistice şi 4.480 nave industriale, informeaza El Mundo , citat de Rador.

Proiectul se va realiza la Sohatu, localitate aflată la cca 40 km de Bucureşti, pe un teren de 28,3 milioane mp, şi include zone sociale şi spaţii verzi. Prin acest proiect, primul de asemenea dimensiuni al Menchero în afara Spaniei, compania prevede exportarea modelului de afacere realizat deja la Borox (Toledo).

Modelul constă în construirea de mari suprafeţe industriale care să promoveze înfiinţarea a noi locuri de muncă, alături de zone rezidenţiale, echipamente şi servicii, astfel încât muncitorii să poată avea o locuinţă de calitate aflată în apropierea locului de muncă.

Macroproiectul mai prevede conexiunea directă cu calea ferată şi principalele şosele din zonă. Proiectul imobiliar mai prevede si instalarea de panouri solare capabile să producă 60% din electricitatea necesara, pentru a reduce astfel consumul energetic şi impactul ambiental.