Ministerul Finantelor este dispus sa renunte la rovinieta in schimbul introducerii taxei de drum in acciza pentru carburanti, potrivit reprezentantilor Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT). Ei sustin ca pretul platit la pompa pentru carburant nu va creste, deoarece, in acest moment, o data cu acciza se plateste si taxa de drum.

„Taxa de drum este ascunsa in acciza. In pretul actual al carburantului este acoperit si nivelul taxei de drum, iar existenta rovinietei face sa fim dublu taxati”, a precizat pentru Gandul Augustin Hagiu, presedintele FORT. Nu de aceeasi parere este si Septimiu Buzasu, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor, care considera ca sansele ca pre­tul carburantului sa ramana neschimbat in urma introducerii acestei taxe in acciza sunt foarte mici.

Daca la adresa MEF a avut numai cuvinte de bine, Augustin Hagiu a fost foarte critic cu cei din MT, pe care i-a acuzat de tergiversarea proiectului. „Nu Ministerul Finantelor este capul rautatilor, ci Ministerul Transporturilor. Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Septimiu Buzasu a incasat azi (marti - n.r.) o pal­ma de la doamna secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor Doina Dascalu, care s-a aratat uimita ca aceste lucruri nu sunt prezentate transparent de Ministerul Transporturilor. Ministerul Finantelor sustine ideea noastra atat timp cat Ministerul Transporturilor incu­viin­teaza eliminarea rovinietei”, a explicat Hagiu, citat de Mediafax.

Gandul