Din cele circa 2.000 de apartamente livrate anul trecut pe piata bucuresteana, intre 80 si 100 au fost penthouse-uri, procentajul de vanzare pe segmentul locuintelor de lux ajungand la circa 90%, potrivit datelor analizate de Business Standard, pe baza informatiilor din piata de real estate.

Daca luam in calcul ca preturile pentru penthouse-uri variaza intre 600.000 si peste un milion de euro, piata apartamentelor de lux din Bucuresti ruleaza din vanzare aproximativ 65-70 mil.euro, pentru acest an fiind estimata o dublare a acesteia.

“Anul acesta, din totalul de cinci-sase mii de apartamente anuntate spre livrare se estimeaza ca 200-250 vor fi penthouse-uri. Din penthouse-urile ce vor fi livrate in acest an, circa 80% isi vor gasi cumparatori”, a declarat pentru Business Standard Diana Stoian, project manager in cadrul companiei de consultanta si brokeraj Coldwell Banker Affiliates of Romania, biroul local al companiei americane. Estimarile sunt confirmate si de catre George Ivan, consultant al departamentului rezidential din cadrul DTZ Echinox.

Integral in Business Standard