Urmand linia de dezvoltare a celorlalte modele, facelift-ul Clasei A se bazeaza pe grija fata de mediu si consum eficient. Noul model Mercedes-Benz Clasa A va pasi in lumina reflectoarelor la inceputul lunii aprilie, in cadrul evenimentului “Auto Mobil International” de la Leipzig. Datorita multiplelor inovatii aduse in domeniul eficientei, Clasa A este primul automobil compact din lume care primeste certificatul international “Design for Environment”, ca semn de recunoastere pentru grija fata de mediul inconjurator. Noua generatie demonstreaza acest fapt prin consumul redus, situat intre 4,9 si 8,1 l/100 km. Din toamna acestui an, pachetul BlueEFFICIENCY pentru modelul A 160 CDI va aduce un consum de numai 4,5 l.

Emisiile CO2 inregistrate de noul coupe, care dezvolta o putere de 82 CP, sunt de 119 g/km. Inovatiile aduse in slujba eficientei continua la caroseria coborata cu 10 mm pentru reducerea rezistentei aerodinamice si introducerea unui sistem ce converteste puterea rezultata din decelerare in energie electrica, folosita mai departe pentru a reincarca bateria intr-un stadiu optim si eficient. Functia ECO start/stop, care opreste automat motorul atunci cand automobilul stationeaza, ajuta si mai mult la reducerea consumului de combustibil, economosind pana la 96,5% din combustibil in traficul urban. Acest sistem isi demonstreaza eficienta mai ales in traficul aglomerat din zonele urbane. El va fi disponibil pe modele A 150 BlueEFFICIENCY si A 170 BlueEFFICIENCY, incepand din toamna lui 2008.

La exterior, aspectul masinii a fost intinerit si echilibrat prin remodelarea farurilor din fata si prin spoilerul lat, ce subliniaza latimea caroseriei. Noul model se diferentiaza si prin design-ul jantelor, variantele ELEGANCE si AVANTGARDE fiind dotate cu jante de 16 inch din aliaj usor. Partea din spate a noului model este dominata de spoilerul lat si stopurile restilizate, care se extind pe flancuri, pentru a accentua un look puternic si dinamic. Noile materiale folosite si spatiile generoase de depozitare aduc un plus de valoare interiorului. Designerii Mercedes-Benz au folosit aluminiul, insertiile de lemn si tonuri de gri pentru un confort veritabil al pasagerilor.

Integral in AutoNews.ro.