E.O Gaz Romania, filiala grupului german E.ON Ruhrgas, estimzeaza pentru primul semestru al acestui an pierderi de peste 45 milioane lei, rezultate din costurile neacoperite cu achizitiile de gaze naturale. Acest aspect ar putea afecta si rezultatele anuale ale companiei, reprezentantii E.On estimind un profit negativ in 2008, in cazul in care pretul gazelor naturale nu va fi majotrat cu circa 19% incepand din 1 iulie 2008.

Majorarea de 8,5% a pretului gazelor naturale incepand din luna februarie nu a fost suficienta pentru a acoperi costurile de achizitie ale E.ON Gaz Romania. Devreme ce nu s-a hotarat asupra unei noi majorari de pret incepand din luna aprilie, compania intampina tot mai multe dificultati in achizitionarea de cantitati suficiente de gaze naturale de pe pietele internationale ", se arata intr-un comunicat al E.ON Gaz Romania.

Compania E.ON Gaz Romania a fost infiintata la inceputul lunii iulie 2007, pana la sfarsitul lunii decembrie compania a inregistrat o cifra de afaceri de 1,21 miliarde lei si un profit net de 75 miliarde lei.

Business Standard