Parerile agentilor imobiliari sint impartite: unii vad o scadere a preturilor locuintelor vechi si anul viitor, altii vorbesc despre o tendinta de sezon.

Agentii imobiliari si evaluatorii spun ca se poate vorbi in prezent despre o scadere a preturilor apartamentelor vechi. „Din datele pe care le-am obtinut de la agentiile din reteaua noastra reiese ca preturile locuintelor second-hand au scazut de la inceputul anului, in medie, cu 7%, in functie de zona“, a spus Gabriel Alexandru, vicepresedintele companiei Century 21 Romania.

Firma detine franciza pentru Romania a retelei de agentii imobiliare in regim de franciza Century 21, fondata in Statele Unite ale Americii. Acesta considera ca aceasta tendinta se va manifesta si anul viitor. „Pentru anul acesta anticipez o ieftinire a acestor apartamente cu 10%, iar pentru anul viitor cred ca se va constata o depreciere cu 7%“, mai spune Gabriel Alexandru.

Vicepresedintele Century 21 mai spune si ca numarul tranzactiilor imobiliare incheiate pe segmentul rezidential vechi in acest an este mai mic decit anul trecut. „Am vorbit si cu cei de la agentiile din reteaua noastra, si cu reprezentanti ai altor agentii imobiliare din toata tara, si toti se pling de faptul ca scade numarul de tranzactii.

Acest fenomen arata o diferenta in modul in care privesc piata cei care vind si cei care cumpara“, mai spune Gabriel Alexandru. Practic se confirma ceea ce s-a spus in ultimele luni, cu privire la aparitia unui blocaj pe piata imobiliara.

Integral in Cotidianul