» Autoritatile romane vor sa puna la punct o baza de date comuna care va contine informatii despre principalii indicatori de pe piata imobiliara.

» Daca va fi realizat, proiectul va oferi o "imagine de ansamblu" privind preturile practicate pe piata imobiliara si ar reduce speculatiile.

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a cerut centralizarea tuturor tranzactiilor imobiliare incheiate pe piata romaneasca, in vederea eliminarii evaziunii fiscale, dupa ce guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei si reprezentantii Consiliului Concurentei au anuntat ca vor sa intreprinda masuri pentru centralizarea datelor din piata imobiliara.

Vosganian a explicat ca in acest scop va fi creata o baza informatica ce va contine toate tranzactiile imobiliare centralizate de notari, pentru eliminarea oricaror tentative de evaziune fiscala, dar si pentru reducerea caracterului speculativ al pietei, prin "afisarea" preturilor reale practicate. "Vom face o oglinda a tranzactiilor imobiliare, incat orice posibilitate de evaziune fiscala sa fie eliminata", a afirmat Vosganian.

Integral in Romania libera