Sa luam, de exemplu, doua cazuri, ca sa nu ziceti ca vorbim ca Ogica, fara acoperire. Asadar, cetatenii Marin Cojoc si Constantin Stanica (ce rimeaza cu Ogica) au cistigat cite 300 de milioane de lei vechi fiecare de la Loterie, ca prima, doar pentru ca sefii lor i-au numit membri in Consiliul de Administratie al Loteriei. Numai ca, sa vezi incurcatura dracului de numere in contabilitate, cei doi nu aveau nici un drept sa ia banii aia. Sau, ma rog, cei care le-au dat banii (conducerea Loteriei, adica) nu aveau, prin lege, drept sa le dea.

Tarasenia a iesit la iveala dupa un control al ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala), urmat de o dispozitie, tot a ANAF, prin care se cerea ca banii luati de membrii CA fara o baza legala sa fie returnati Loteriei. Deci fiti atenti: Ministerul de Finante a numit doi angajati de la Finante in CA al Loteriei (institutie subordonata ministerului), apoi ANAF (institutie de asemenea subordonata Finantelor) a decis ca cei doi functionari au incalcat legea.

Cum credeti ca a rezolvat ministerul acest sfisietor conflict interior? Cam asa: Cojoc este, in continuare, director general adjunct al Directiei Generale de Sinteza a Politicilor Bugetare, iar Stanica, la fel, adica tot in continuare, este director al Directiei pentru Relatia cu Parlamentul, Sindicatele si Patronatele.

Academia Catavencu