Actiunile celebrului producator al „simbolului“ Harley Davidson au scazut cu peste 40% in ultimul an.

Milioane de motociclisti si de fani din intreaga lume ar putea fi dezamagiti daca celebrul producator de motociclete Harley Davidson nu-si revine din situatia financiara dificila in care se afla, scrie Reuters. Actiunile companiei au scazut cu peste 40% in ultimul an, astfel capitalizarea acesteia aproape s-a injumatatit. Problemele cu care se confrunta Harley Davidson sunt cauzate tot de criza financiara mondiala.

Numarul potentialilor clienti de motociclete s-a micsorat, odata cu scaderea increderii oamenilor in propriile economii si, implicit, in puterea de cumparare. Mai mult, nici macar cei bogati nu mai au acum un apetit atat de ridicat pentru a cumpara vehicule recreationale, dupa ce au pierdut milioane de dolari in plasamente afectate de criza, cred analistii.

Acum, conform Reuters, oamenii sunt preocupati de alte cheltuieli mult mai presante, precum produsele alimentare sau combustibilul, din ce in ce mai scumpe. „Orice industrie legata de combustibili trebuie sa se teama“, crede Joe Kinahan, analist la o firma de consultanta din Chicago.

Daca iti iei motocicleta, aceasta nu merge singura, ci necesita combustibil, un produs scump in aceste zile.

Integral in Evenimentul Zilei