Anul acesta, cei mai multi romåni vor contopi zilele libere de Paste cu cele de 1 Mai, asa incåt, per total, vor avea o saptamåna de vacanta. Si pentru ca 1 Mai reprezinta data la care se deschide, oficial, sezonul turistic pe litoralul romånesc al Marii Negre, hotelierii au pregatit pachete speciale pentru intervalul de la Paste påna pe 2 mai.

La Mamaia, de pilda, intr-un hotel de trei stele situat la intrarea in statiune, un sejur in perioada 25 aprilie - 4 mai costa 50 lei/persoana/noapte, fara masa. Daca se adauga masa in regim de demipensiune, se adauga inca 50 lei/zi/persoana, iar pensiunea completa va costa 65 lei/zi/persoana. Sunt insa si unitati de cazare care ofera pachete integrale : la un hotel de trei stele, vacanta de Paste in intervalul 26 aprilie - 28 aprilie costa 330 lei/persoana, incluzånd cazare si masa. La un hotel de patru stele, sejurul in intervalul 25 aprilie - 2 mai, in regim de demipensiune, costa 1.145 lei/persoana.

La Mangalia, autoritatile locale s-au pregatit si pentru acest an ca slujba de Inviere sa se desfasoare pe plaja, fapt pe care mizeaza pentru atragerea unui numar mare de turisti in statiune. Patru nopti de cazare, in intervalul 25- 28 aprilie, cu masa inclusa, costa 509 lei/persoana, iar o vacanta in intervalul 25 aprilie- 2 mai, 925 lei/persoana. Din data de 4 mai si påna pe 16 iunie va fi lansat din nou programul „Litoral pentru toti“ si exista deja oferte pentru aproape 3.000 de locuri in Mamaia, Costinesti, Neptun, Vama Veche si Jupiter. Un sejur de sase nopti de cazare la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, va costa, in perioada mentionata, 360 lei/persoana, la trei stele, intre 330 si 360 lei/persoana, intre 159 -189 lei/persoana la doua stele, iar la o pensiune de o stea din Vama Veche, costul sejurului de sase nopti este de 129 lei/persoana. Oferta este valabila doar prin agentiile de turism si este valabila pentru orice turist care doreste sa petreaca o saptamåna la mare la inceput de sezon.

Gardianul