Cu un design inovator si tehnologie sofisticata, noua Insignia inagureaza noul val de modele Opel. Constructorul german a dat publicitatii primele imagini si informatii oficiale referitoare la Insignia, limuzina de clasa medie care va inlocui in gama actualul Vectra. Noul model a fost dezvoltat de centrul General Motors Europa International Technical Development din Russelsheim (Germania). Folosirea unui nou nume vrea sa accentueze aparitia noii generatii de modele in gama constructorului german aflat in portofoliul General Motors, generatie care se va identifica in primul rand printr-un nou limbaj de design.

Cu o lungime de 4,83 metri, liniile fluide ale noii Insignia sunt completate de plafonul arcuit, in stilul coupe-urilor, elementele de noutate fiind completate de noul calandru si, de asemenea, de noua emblema Opel. Interiorul confirma preferinta pentru calitate, impresia de caldura si lux fiind accentuata de lumina de ambient rosie, care sugereaza caldura si lux. Experti in tehnologia de iluminare, cei de la Opel folosesc la Insignia ultima generatie de faruri adaptive si luminile de zi cu tehnologie LED, o noutate in aceasta categorie.

Insignia va fi disponibila atat cu tractiune pe fata, cat si integrala, aceasta din urma cu un nou system, Adaptive 4X4, care asigura o tractiune optima, imbunatatind stabilitatea si manevrabilitatea. Vor fi disponibile nu mai putin de 7 motorizari, toate conforme cu normele Euro 5, in timp ce transmisia in 6 trepte va fi manuala sau automata. Gama celor 4 motoare pe benzina acopera o plaja de putere de la 115 pana la 260 CP, aceasta din urma fiind furnizata de un V6.

Cele 3 motoare diesel cu injectie directa sunt de 2.0 litri, cu puteri intre 110 si 160 CP. Caroseria va fi disponibila atat in versiunea clasica, sedan, cat si hatchback. Premiera mondiala este programata pe 22 iulie, la Salonul Auto de la Londra, modelul urmand sa fie disponibil pe pietele europene incepand din noiembrie.

Mai mult in AutoNews