Mercedes GLK a lasat in urma orice urma de “timiditate” si isi va dezvalui toate secretele in aceasta saptamana la salonul auto de la Beijing. Masina a beneficiat de cele mai bune auspicii in ceea ce priveste promovarea, a fost prezenta intr-un film – Sex and the citiy, the movie – la monentul in care era doar un concept. Acum GLK va fi prezentat publicului in tara cu cea mai promitatoare piata auto din lume, China.

Alaturi de Audi Q5, un SUV de asemenea compact, GLK va ingrosa chiar din 2008 numarul masinilor cu tractiune integrala si garda inalta puse in vandare de producatorii auto. Cele doua masini trebuie sa isi faca loc intr-un segment aflat pana acum la dispozitia BMW X3, Infiniti EX 35, Nissan Murano si de curand populat si de Volkswagen-ul Tiguan. GLK va fi vandut in America propulsat de motoarele Mercedes pe benzina cu capacitati de cel putin 3.0 litri, iar in Europa SUV-ul va fi oferit cu noua gama de propulsoare Diesel de 4 cilindri.

Masina cantareste 2 tone si ofera tractiune pe rotile din spate secondata de cea integrala 4Matic. Managerii Mercedes sunt constienti de pe acum ca principalii soferi ai GLK vor fi doamnele, iar cea mai mare parte a modelelor vandute nu vor apuca niciodata sa vada trasee off-road. GLK este deci o masina eleganta de oras – ca oricare alt Mercedes –, excelenta pentru a trece peste bordurile noi sau gropile vechi din asfaltul Bucurestiului.

Mai mult in StiriAuto.ro