Compania clujeana DNP Invest, administrata de Florin Ciorca, managerul de dezvoltare al TriGranit Development, intentioneaza sa dezvolte un centru multifunctional in Cluj-Napoca, in valoare de peste 70 mil. euro.

Potrivit lui Adrian Pocolo, directorul general al Assix Creations - compania de arhitectura desemnata proiectant general al proiectului - complexul, denumit Riverfront, va cuprinde doua cladiri de birouri, un imobil de locuinte si un centru comercial pe doua niveluri.

Proiectul va avea o suprafata desfasurata de circa 100.000 mp si va fi construit pe un teren de 2,6 hectare, localizat in Piata Abator din Cluj-Napoca. Imobilul de apartamente va avea opt etaje, iar birourile sunt structurate pe 12 niveluri. Intregul centru va avea o parcare de trei etaje. “Centrul va dispune de 1.800 de locuri de parcare si 60 de apartamente. Proiectul include si 33.300 mp suprafatã inchiriabilã de birouri, 22.133 mp de retail inchiriabil si un hypermarket de 5.271 mp”, a declarat Pocolo, citat de Ziua de Cluj. Acesta nu a putut fi contactat pentru mai multe detalii.

Pe acoperisul centrului comercial vor fi amenajate zone verzi, terase si o piscina. Totodata, proiectul ar putea include si functiuni hoteliere. DNP Invest se afla, momentan, in stadiul de obtinere a autorizatiilor de construire, termenul de finalizare al Riverfront fiind peste trei ani. Costul proiectului este estimat la 700-1.000 euro/mp, iar investitia ar putea depãsi 70 mil. euro.

Beneficiarii acestui proiect sunt firmele DNP Invest si Baucom. Societatea DNP Invest, inregistratã in septembrie 2007, este administratã de Florin Ciorca, administrator si la ansamblul Cartierul Tineretului, si controlatã de compania off-shore DNP Invest. Baucom ii are ca asociati pe Mentor Development si pe Karoly Szekernyes, asociat cu omul de afaceri Arpad Paszkany in Sigma Center Developments, societate beneficiara a proiectului Sigma Center din cartierul Zorilor de la Cluj.