Audi prezinta, zilele acestea, in premiera mondiala, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, noul sau SUV compact, Q5. Lung de 4,63 metri si beneficiind de binecunoscuta tehnologie quattro, noul Q5 va fi un concurent de temut in categoria sa, principalele modele concurente vizate de aceasta noutate Audi fiind Land Rover Freelander 2, noul Mercedes-Benz GLK si BMW X3. Un pic mai lung decat principalii sai rivali, Audi Q5 pare ceva mai stilat si mai sportiv.

Apartenenta la familia Audi este usor de recunoscut la exterior, gratie calandrului si luminilor de zi cu tehnologie LED, inaugurate odata cu aparitie noului A4. Tot in nota caracteristica Audi, elementele din aluminiu se regasesc si la acest model, cu efect benefic asupra greutatii totale.

Recunoscut pentru calitatea interioarelor, Audi nu se dezminte nici la Q5, folosind materiale pretentioase - lemn, aluminiu, crom sau piele. Printre dotarile optionale se regaseste acoperisul panoramic din sticla, iar centrala multimedia MMI are display-ul integrat in consola centrala.

Portbagajul are un volum de 540 litri, care poate fi marit pana la 1.560 litri, cu bancheta spate rabatata, si dispune de sistemul de securitate pentru fixarea bagajelor, preluat de la A6. Nu lipsesc sistemele inteligente, precum cel de setare a suspensiei, Audi Drive Select, sau servodirectia variabila. Vor fi disponibile trei pachete de echipare, culminand cu versiunea sportiva, S Line, precum si un pachet optional off-road.

Autonews.ro